Vrouwen bluffen niet
Boek

Vrouwen bluffen niet en 14 andere onmisbare inzichten voor mannen (september 2015)/ Monic Bührs, Elisa de Groot, redactie: Irene Schoemakers ; eindredactie en begeleiding: Redactiepunt

Inzichten betreffende de verschillende spelregels die mannen en vrouwen hanteren op de werkvloer, met adviezen aan vrouwen om succesvoller te zijn in hun werk.

Recensie

De spelregels in organisaties zijn masculien van aard, of het nu gaat om carrière maken of gewoon je werk doen. Deze wijken af van de manier waarop vrouwen gewend zijn het spel te spelen. Dat verschil is de basis voor wat al jaren het glazen plafond genoemd wordt. In dit boek laten de auteurs (experts op het gebied van genderdiversiteit) zien wat er zich in het hart van vrouwelijke collega's afspeelt. Zij beschrijven de vijftien belangrijkste vrouwelijke spelregels in organisaties; onder meer: nee = nee; statussymbolen zijn niet boeiend; voorkom de brand; ze zien wel hoe goed ik ben; ik stel me open en bescheiden op; spreek altijd de waarheid; ik doe gewoon mijn werk; ik zeg wat ik vind; ik praat liever in de wij-vorm. De auteurs stellen dat de verschillen tussen mannen en vrouwen niet weggepoetst moeten worden. Mannen kunnen onder meer van vrouwen leren het algemeen belang te blijven zien, de waarde van reflectie en feedback te onderkennen en een realistischer kijk te hebben als het gaat om het nemen van risico's. Vrouwen kunnen bijvoorbeeld leren om meer ruimte in te nemen en zaken met meer humor te bekijken, om zo succesvoller te zijn.

Specificaties

Nederlands | 9789462960275 | 88 pagina's

Titel Vrouwen bluffen niet : en 14 andere onmisbare inzichten voor mannen
Auteur Monic Bührs
Instelling /Redactiepunt, 's-Hertogenbosch
Secundaire auteur Elisa de Groot ; Irene Schoemakers
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave [Culemborg] : AnderZ, september 2015
Overige gegevens 88 pagina's - 21 cm
ISBN 9789462960275
PPN 39541024X
Rubriekscode 366.42
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Communicatie; Vrouwen; Organisaties
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Communicatie