Dingen uitlegger
Boek

Dingen uitlegger ingewikkelde zaken in gewone taal (2015)/ Randall Munroe, vertaald [uit het Engels] door Albert Witteveen

Aan de hand van schematische tekeningen worden natuurkundige en technische zaken op eenvoudige en humoristische wijze uitgelegd.

Aanwezigheid

Recensie

Hoe werkt een magnetron, of een hangslot, of een helikopter? Hoe zit ons lichaam in elkaar, of een kernreactor? Wie een antwoord op dergelijke vragen zoekt, loopt vaak vast in onbegrijpelijk jargon. Dit boek probeert dat heel bewust te vermijden. Schitterende tekeningen, zeer gedetailleerd en op groot formaat, met telkens in of naast die tekening een uitleg in de meest simpele woorden. Of die uitleg altijd helpt, blijft een open vraag; als je een batterij een krachtdoos noemt, of een laptop een buigcomputer, dan wordt de tekst niet meer maar eerder minder toegankelijk. Maar ook dan spat het plezier van de pagina's. Randall Munroe is de bedenker van xkcd.com, een populaire website met antwoorden op absurde hypothetische vragen. Na z'n studie fysica bouwde Munroe robots bij NASA, waarna hij in 2006 fulltime striptekenaar werd. Eerder verscheen van hem 'Wat als?'*.

Specificaties

Nederlands | 9789000347667 | 61 pagina's

Titel Dingen uitlegger : ingewikkelde zaken in gewone taal
Auteur Randall Munroe
Secundaire auteur Albert Witteveen
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Houten : Spectrum, 2015
Overige gegevens 61 pagina's - illustraties - 34 cm
Annotatie Vertaling van: Thing explainer. - Houghton Mifflin Harcourt, (c)2015
ISBN 9789000347667
PPN 393133125
Rubriekscode 506
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Natuurwetenschappen; Wetenswaardigheden
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Natuur-wetenschappen