Mijn viool: vriend en vijand
Boek

Mijn viool: vriend en vijand gesprekken met Emmy Verhey (2015)/ met bijdragen van Jan Brokken, Youp van 't Hek, Henk Smit, Ed Spanjaard, Machiel Swillens, Emile Wennekes, Marieke van Willigen, Paul Witteman, redactie: Margo Westerbeek

Portret van de roemrijke loopbaan van een musiciene en de haat-liefdeverhouding met haar instrument.Portret van de bekende violiste en de haat-liefdeverhouding met haar instrument.

Aanwezigheid

Recensie

Na een actieve carrière van 54 jaar stopt violiste Emmy Verhey in de herfst van 2015 met vioolspelen. In een serie interviews wordt zij geportretteerd door verschillende personen die dicht in haar buurt waren. Aan de orde komen haar jeugd en haar positie als wonderkind, al noemde zij zichzelf niet zo, omdat zij altijd hard werkte, de leerjaren bij beroemde vioolpedagogen als Oscar Back, David Oistrach en Herman Krebbers, haar praktijk als violiste en wat persoonlijke zaken. Door deze opzet komen er nogal wat dubbelingen voor in de bijdragen. Maar bij elkaar geven zij een mooi beeld van een markante musicienne. Er staan wat slordigheden in het boek: de dirigent Vandernoot heette niet Van der Noot. Aan het slot staan een omgekeerde chronologie van haar optredens, een lijst met muziekwerken die zij speelde en een dankwoord van de scheidende violiste. Een bijgevoegde cd geeft een beeld van de wijze waarop Emmy Verhey muziek maakte.

Specificaties

Nederlands | 9789059729759 | 152 pagina's

Titel Mijn viool: vriend en vijand : gesprekken met Emmy Verhey
Uniforme titel Mijn viool
Secundaire auteur Jan Brokken ; Emmy Verhey ; Margo Westerbeek
Type materiaal Boek
Uitgave Delft : Eburon, 2015
Overige gegevens 152 pagina's - illustraties - 21 cm - audio-cd
ISBN 9789059729759
PPN 395478529
Rubriekscode 786.21
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Verhey, Emmy; Interviews
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Verhey