Een mannetje op de maan
Boek

Een mannetje op de maan (2015)/ door Bies van Ede, met illustraties van Eliane Gerrits

De oom van Tien (ik-persoon) is uitvinder en ontdekker. Misschien kan zijn oom hem helpen om het mannetje op de maan te zien. Met kleurenillustraties en korte informatie over Christiaan Huygens (1629-1695). Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

De oom van Tien (ik-persoon) is Christiaan Huygens, uitvinder en ontdekker. Ze kijken samen door een microscoop naar alle beestjes die in een waterdruppel wonen. Maar Ties wil graag het mannetje op de maan zien. Hoe gaat zijn oom dat verwezenlijken? Maakt deel uit van de 15-delige serie over 'Hollandse helden'* uit de Nederlandse geschiedenis in de periode van 1400 tot 1700. Dit deeltje geeft een kijkje in het leven van Christiaan Huygens (1629-1695), o.a. een wis-, natuur- en sterrenkundige. Het is 'Een zilveren boekje' dat, afgezien van een zilveren band op het omslag, qua vormgeving op een Gouden Boekje lijkt. De paginagrote, soms grappige, striptekeningen staan op een witte ondergrond. Rondom de illustraties staan vrij compacte teksten in korte zinnen met veel dialoog. Op het schutblad achter in dit vrij kleine boek is de levensgeschiedenis van Christiaan Huygens in het kort weergegeven. Helaas is die tekst iets te moeilijk voor de beoogde doelgroep. Geschikt voor school, ook bij het betreffende venster van de geschiedeniscanon, en thuis. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047620693

Titel Een mannetje op de maan
Uniforme titel Christiaan Huygens
Auteur Bies van Ede
Secundaire auteur Eliane Gerrits
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Amsterdam] : Rubinstein, 2015
Overige gegevens 29 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Speciale uitgave voor het AD, Eindhovens Dagblad, Brabants Dagblad, BN DeStem, de Gelderlander, de Stentor, Tubantia, PZC
ISBN 9789047620693
PPN 398262608
Rubriekscode 530.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Huygens, Christiaan ; Geschiedeniscanon
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Huygens

Relaties/Serie

Hollandse helden
Boek

Hollandse helden (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Een zilveren boekje
Boek

Een zilveren boekje (2015-...)

vol.
Uitgeleend