Het meisje met de parel
Boek

Het meisje met de parel (2015)/ door Ton van Reen, met illustraties van Ben van Brummelen

Johannes Vermeer maakt een portret van zijn dochter Maria. Zij heeft een parel in het oor. Met kleurenillustraties en korte informatie over Johannes Vermeer (1632-1675). Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Johannes Vermeer werkt aan een portet van een vrouw. Als hij thuis komt, ziet hij dat zijn 8-jarige dochter Lisa haar zus Maria tekent. Haar zus heeft in haar oor een hanger met de parel van grootmoeder. Op dat moment besluit Vermeer om van Maria een schilderij te maken. Hoe gaat hij te werk? Maakt deel uit van de 15-delige serie over 'Hollandse helden'* uit de Nederlandse geschiedenis in de periode van 1400 tot 1700. Dit deeltje geeft een kijkje in het leven van de schilder Johannes Vermeer (1632-1675). Het is 'Een zilveren boekje' dat, afgezien van een zilveren band op het omslag, qua vormgeving op een Gouden Boekje lijkt. De kleurrijke illustraties op een witte achtergrond zijn enigszins gestileerd. Rondom de illustraties staan vrij compacte teksten in korte zinnen met veel dialoog. Op het schutblad achter in dit vrij kleine boek is de levensgeschiedenis van Vermeer in het kort weergegeven. Helaas is die tekst iets te moeilijk voor de beoogde doelgroep. Geschikt voor o.a. school, bij het venster Rembrandt van de geschiedeniscanon, en thuis. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047620570

Titel Het meisje met de parel
Uniforme titel Johannes Vermeer
Auteur Ton van Reen
Secundaire auteur Ben van Brummelen
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Amsterdam] : Rubinstein, 2015
Overige gegevens 29 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Speciale uitgave voor het AD, Eindhovens Dagblad, Brabants Dagblad, BN DeStem, de Gelderlander, de Stentor, Tubantia, PZC
ISBN 9789047620570
PPN 398262799
Rubriekscode 736.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vermeer, Johannes ; Geschiedeniscanon
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Vermeer

Relaties/Serie

Hollandse helden
Boek

Hollandse helden (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Een zilveren boekje
Boek

Een zilveren boekje (2015-...)

vol.
Uitgeleend