De zeehelden komen
Boek

De zeehelden komen (2015)/ door Peter Smit, met illustraties van Jan Lieffering

Maarten Tromp krijgt de opdracht om met dertien schepen de grote Spaanse vloot tegen te houden. Met kleurenillustraties en korte informatie over Maarten Tromp (ca.1598-1653). Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

De Spaanse vloot nadert met honderd schepen en twintigduizend strijdlustige soldaten. De stad is in rep en roer en ten einde raad vraagt de schout Maarten Tromp om hulp. Hij is de enige die de Spanjaarden kan tegenhouden. Met slechts dertien schepen vaart Tromp de vijand tegemoet. Maakt deel uit van de 15-delige serie over 'Hollandse helden'* uit de Nederlandse geschiedenis in de periode van 1400 tot 1700. Dit deeltje over de zeeheld Maarten Tromp beschrijft zijn overwinning op de Spaanse Armada. Het is 'Een zilveren boekje' dat, afgezien van een zilveren band op het omslag, qua vormgeving op een Gouden Boekje lijkt. De kleurrijke, omlijste kleurenillustraties lijken op schilderijen uit een museum. Een jongetje met een kapiteinshoed van krantenpapier en een klomp als schip bekijkt elk schilderij en leeft zichtbaar mee met het avontuur. Op het laatste schilderij staat hij zelf met een taart. De tekst - in duidelijke druk - bevat korte zinnen met veel dialoog en leest prettig voor. Op het schutblad achter in dit vrij kleine boek is Tromps levensgeschiedenis in het kort weergegeven. Geschikt voor school, o.a. bij het venster Michiel de Ruiter van de geschiedeniscanon, en thuis. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047620600

Titel De zeehelden komen
Uniforme titel Maarten Tromp
Auteur Peter Smit
Secundaire auteur Jan Lieffering
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Amsterdam] : Rubinstein, 2015
Overige gegevens 29 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Speciale uitgave voor het AD, Eindhovens Dagblad, Brabants Dagblad, BN DeStem, de Gelderlander, de Stentor, Tubantia, PZC
ISBN 9789047620600
PPN 398261261
Rubriekscode 937.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Tromp, Maarten Harpertsz. ; Geschiedeniscanon
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Tromp

Relaties/Serie

Hollandse helden
Boek

Hollandse helden (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Een zilveren boekje
Boek

Een zilveren boekje (2015-...)

vol.
Uitgeleend