De wereld is wit
Boek

De wereld is wit (2015)/ door Suzanne Wouda, met illustraties van Erik Kriek

Als Willem Barentsz met zijn schip via de Noordpool naar China wil varen, loopt hij vast op het poolijs. Met kleurenillustraties en korte informatie over de ontdekkingsreiziger Willem Barentsz (ca.1550-1597). Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Als Willem Barentsz met zijn schip via de Noordpool naar China wil varen, loopt hij vast op het poolijs. Noodgedwongen bouwen de zeelieden van delen van het schip een houten huis en proberen zo de barre poolwinter te trotseren. Het verhaal wordt verteld door een rat op het schip, die op zijn eigen manier probeert te overleven. Dit geeft het verhaal iets speels. Zonder dat de problemen van de mannen zwaar zijn aangezet, krijgt de lezer toch een indruk van de ontberingen van de bemanning. Het is 'Een zilveren boekje' dat qua vormgeving op een Gouden Boekje lijkt. De vele gekleurde tekeningen tonen goed de grauwe omstandigheden waarin de mannen hun avontuur moeten uitzitten. Achterin staat een korte levensbeschrijving van Barentsz. Daarmee geeft het boekje op eenvoudige wijze een eerste indruk van deze bekende historische gebeurtenis. Het maakt deel uit van de 15-delige serie 'Hollandse helden'*. Door de niet te lange teksten, het speels invoeren van de rat en de grote hoeveelheid tekeningen is dit een laagdrempelige kennismaking met het leven van de ontdekkingsreizigers. Geschikt voor school, o.a. bij de geschiedeniscanon, en thuis. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047620594

Titel De wereld is wit
Uniforme titel Willem Barentsz
Auteur Suzanne Wouda
Secundaire auteur Erik Kriek
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Amsterdam] : Rubinstein, 2015
Overige gegevens 29 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Speciale uitgave voor het AD, Eindhovens Dagblad, Brabants Dagblad, BN DeStem, de Gelderlander, de Stentor, Tubantia, PZC
ISBN 9789047620594
PPN 398264228
Rubriekscode 975.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Noordpoolexpedities; 16e eeuw ; Barentsz, Willem ; Geschiedeniscanon
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Noordpool-expedities

Relaties/Serie

Hollandse helden
Boek

Hollandse helden (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Een zilveren boekje
Boek

Een zilveren boekje (2015-...)

vol.
Uitgeleend