The walk
DVD

The walk ([2016])/ directed by Robert Zemeckis

De Franse circusartiest Petit loopt jarenlang rond met het idee om op een koord tussen de Twin Towers te balanceren totdat hij besluit dit te gaan realiseren.

Recensie

Speelfilm gebaseerd op een spectaculaire gebeurtenis uit 1974, onder regie van Robert Zemeckis (Back to the future). De Fransman Philippe Petit spande een kabel tussen de twee torens van het WTC in New York, toen nog in aanbouw. Hij koorddanste acht keer van de ene naar de andere toren. Een spectaculaire stunt die echter volstrekt illegaal tot stand was gekomen. De film krijgt mediabreed 4 sterren. Niet alleen spannend (de illegale voorbereidingen zijn thrillerachtig) en spectaculair in beeld gebracht, ook een viering van de Twin Towers die zo symbool staan voor het trauma van 9/11. 'Wanneer het dan eindelijk zover is en Petit zijn balanceeract op de 110de verdieping begint, ben je als toeschouwer overgeleverd. Aan de roes en melancholieke schoonheid van het moment', zegt Kevin Toma (Volkskrant 8-10-'15). 'The Walk is niet zomaar een reconstructie van een gebeurtenis, maar raakt een historisch trauma en bijbehorende taboes. Het is de eerste keer sinds 9/11 dat de Twin Towers weer zo nadrukkelijk in een film schitteren', zegt Dana Linsen (NRC 7-10-'15). 'Onweerstaanbaar, hoe Zemeckis je vlot, vrolijk en vol ontzag voor creatieve gekte meevoert naar een plek waar nooit iemand anders is geweest, of ooit zal zijn', concludeert Remke de Lange (Trouw 8-10-'15).

Specificaties

Engels | 8712609646818

Titel The walk
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Robert Zemeckis ; Joseph Gordon-Levitt ; Charlotte Le Bon ; Ben Kingsley
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Sony Pictures Home Entertainment, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (122 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Joseph Gordon-Levitt, Charlotte Le Bon, Ben Kingsley, Clément Sibony. - Engels en Frans gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Verenigde Staten, 2015
ISBN 8712609646818
PPN 399243305
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Koorddansen
Taal Engels