Op zoek naar de sloddervos!
Boek

Op zoek naar de sloddervos! (2016)/ Guusje Nederhorst, scenario: Michiel Snijders, Arnoud Rijken en Dinand Woesthoff ; tekst, illustraties en vormgeving: The Dreamchaser Studios BV

Er verdwijnt van alles uit de Tovertuin, zelfs het verjaardagscadeau voor Wijze Varen. Woezel en Pip gaan met hun vriendjes en met hun logé Charlie op zoek naar de Sloddervos. Die neemt alles mee wat je niet goed opruimt. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Het is feest! Charlie, het neefje van Woezel en Pip, komt logeren en de Wijze Varen is bijna jarig. Woezel en Pip hebben het cadeau goed verstopt. Wanneer blijkt dat het cadeau is verdwenen en er ook allemaal speelgoed weg is, gaan Woezel en Pip samen met hun vriendjes op zoek naar de Sloddervos. De Wijze Varen heeft immers verteld dat de Sloddervos alles meeneemt wat je niet netjes opruimt. Een spannend, avontuurlijk verhaal over de bekende hondjes Woezel en Pip en hun vriendjes uit de Tovertuin. Thema's als vriendschap en logeren worden licht aangestipt: zo verandert Woezels gedrag nogal na de komst van Charlie en wordt benoemd hoe spannend het kan zijn om ergens te logeren. Het mooi verzorgde boek op A4-formaat is royaal geïllustreerd met grote, zachtgekleurde tekeningen. Het taalgebruik is eenvoudig. Er zijn veel dialogen. De boekjes over Woezel en Pip zijn zeer succesvol. Kinderen kennen de hondjes van televiesie, merchandising en wellicht het theater. Dit boek is gebasserd op de gelijknamige film uit 2016*, de eerste bioscoopfilm over het bekende duo. Een leuk, vrolijk voorleesboek. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025869601 | 98 pagina's

Titel Op zoek naar de sloddervos!
Auteur Michiel Snijders
Instelling /Dromenjager, Amsterdam
Secundaire auteur Guusje Nederhorst
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Amsterdam] : Uitgeverij Leopold B.V., 2016
Overige gegevens 98 pagina's - gekleurde pagina's - 27 cm
Annotatie Colofon vermeldt: Naar de oorspronkelijke verhalen van Guusje Nederhorst
ISBN 9789025869601
PPN 39840674X
Thematrefwoord Logeren ; Verjaardagen ; Verdwijningen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Woezel en Pip
Boek

Woezel en Pip (2005-...)

vol.
Uitgeleend
Guusje Nederhorst