Ik step in de zon
Boek

Ik step in de zon over buiten spelen (2015)/ Manon Sikkel, met tekeningen van Eefje Kuijl ; foto's: Shutterstock, Peter Beemsterboer

Sam speelt in de zon. Hij neemt zijn step mee en de bal en de schep. Maar dan gaat het regenen. Samenleesboek voor kleuters om in aanraking te komen met woorden en letters. Met eenvoudige informatie over buiten spelen. AVI-Start. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In de serie 'Kleuters samenleesboeken'*, die weer aansluit bij de kleutermethode Schatkist, gaat het in dit boek over buiten spelen. Op elke twee bladzijden staat een eenlettergrepig woord centraal: d a g, w e g, b oo m, etc. aangeboden op de analyse/synthese manier. Rondom het woord is er op de linkerpagina een voorleesverhaaltje en rechts staan plaatjes (foto's, illustraties) met losse woorden en een eenvoudige zin. Onder aan de bladzijde wordt het volgende woord geïntroduceerd. Het vierkante boek ziet er aantrekkelijk uit, met kleurige illustraties en foto's en een schreefloze ruime letter. Stevig glad papier en zo ingenaaid dat het goed open blijft liggen. De beoogde doelgroep: kleuters, die al willen snuffelen aan taal (ontdekkend leren). Vanaf ca. 5 jaar, samen lezen. AVI-Start.

Specificaties

Nederlands | 9789048729258

Titel Ik step in de zon : over buiten spelen
Auteur Manon Sikkel
Instelling /Shutterstock
Secundaire auteur Eefje Kuijl ; Peter Beemsterboer
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave [Tilburg] : Zwijsen, 2015
Overige gegevens 17 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Informatief
ISBN 9789048729258
PPN 399876537
Thematrefwoord Buiten spelen (werkwoord) ; Samenleesboeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Kleuters samenleesboek
Boek

Kleuters samenleesboek (2007-...)

vol.
Uitgeleend