De melkfabriek
Boek

De melkfabriek waarom borstvoeding te gek is (en je je niet schuldig hoeft te voelen als het niet lukt) ([2016])/ Sofie van den Enk en Eva Munnik

Praktische informatie over borstvoeding, afgewisseld met interviews met bekende Nederlanders die ervaringsdeskundigen zijn.

Aanwezigheid

Recensie

Iets belangrijks als borstvoeding verdient een leuk, fris en hip boek als dit. Tv-presentatrice Sofie van den Enk (Keuringsdienst van Waarde) en haar co-auteur zijn ervaringsdeskundigen en interviewden andere BN'ers over borstvoeding. Ze geven aan wat de voordelen van borstvoeding zijn voor moeder én kind. Maar relativeren ook: soms kan het niet of lukt het niet en dan is flesvoeding een uitstekend alternatief. Vrouwen kunnen daar zonder schuldgevoel op overstappen en doorbladeren naar het hoofdstuk Poedermelk. Ook problemen die vrouwen soms ondervinden komen aan de orde, borstvoeding op het werk en leven met een vrouw die borstvoeding geeft. Verfrissend zijn ook de toon en de humor, wat het boek onderscheidend maakt ten opzichte van bestaande, wat serieuzere en soms zelfs bloedfanatieke borstvoedingsboeken. Ook de vormgeving is eigentijds, een beetje retro, met simpele tekeningen en veel blauwgrijs en oudroze. Met woordenlijst, literatuurlijst en register.

Specificaties

Nederlands | 9789022576731 | 255 pagina's

Titel De melkfabriek : waarom borstvoeding te gek is (en je je niet schuldig hoeft te voelen als het niet lukt)
Auteur Sofie van den Enk
Secundaire auteur Eva Munnik
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, [2016]
Overige gegevens 255 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register
ISBN 9789022576731
PPN 398125201
Rubriekscode 615.74
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Borstvoeding
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Borstvoeding