Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld & zijn liefde voor Blue
Boek

Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld & zijn liefde voor Blue ([2016])/ Becky Albertalli, Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Astrid Staartjes

Simon (16) voelt zich steeds meer aangetrokken tot mannen. Hij raakt via de mail hierover in gesprek met een schoolgenoot, die hij alleen kent onder het pseudoniem Blue. Maar dan valt een van de mails in verkeerde handen. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De Amerikaanse highschool-leerling Simon Spier (16) is aan het uitzoeken wie hij is en waar zijn seksuele voorkeur ligt. Hij voelt zich steeds meer aangetrokken tot mannen en zoekt info daarover op het intranet van school. Zo raakt hij per mail in gesprek met een schoolgenoot die het pseudoniem Blue gebruikt. Via de steeds persoonlijker mails groeit er vriendschap, die later meer wordt. Die correspondentie wordt afgewisseld met hoofdstukken over de ontwikkeling die Simon doormaakt. Eerst licht hij zijn beste vriendin in, die heel positief reageert, dan zijn ouders en zus, die ook goed reageren. Maar als hij een e-mail aan Blue op de schoolcomputer vergeet, komt die in verkeerde handen en zet de vinder hem onder druk. Grote vraag is: wie is de geheimzinnige Blue? De Amerikaanse klinisch psychologe debuteert met deze positief besproken tienerroman. Die verbindt een boeiende en goede plot over Simon, zijn ontwikkeling en de gebeurtenissen rond de gestolen mail, met een uitstekende, invoelende beschrijving van zijn coming-out. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020679946 | 272 pagina's

Titel Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld & zijn liefde voor Blue
Uniforme titel Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld en zijn liefde voor Blue Simon
Auteur Becky Albertalli
Secundaire auteur Astrid Staartjes
Type materiaal Boek
Editie [1e druk];
Uitgave [Alkmaar] : Blossom Books, [2016]
Overige gegevens 272 pagina's - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Simon vs. The homo sapiens agenda. - New York : Balzer + Bray, (c)2015
ISBN 9789020679946
PPN 400454335
Thematrefwoord Homoseksuele mannen ; Identiteit ; Schoolleven ; Verliefdheid
Taal Nederlands