De komst van de plaag
Boek

De komst van de plaag (Oktober 2015)/ Jeff Carlson, vertaling [uit het Engels]: Latoya Meuris ; redactie: Latoya Meuris en Theo Barkel

Een nanotech-onderzoekster lijkt weer wat rustiger te kunnen leven, totdat er een nieuwe plaag opduikt. Weer moet ze met gevaar voor eigen leven op zoek naar de bron van de plaag en een geneesmiddel.

Recensie

Derde en laatste deel van de 'Plaag'- trilogie, het vervolg op 'De oorlog van de plaag'*. De Aarde werd in het eerste deel bedreigd door de machineplaag, een nanotechvirus dat bijna al het menselijk leven heeft vernietigd. Alleen op grote hoogte leefden nog mensen. Een van hen, Ruth Goldman, is er in geslaagd om een antivirus te ontwikkelen, waarmee ze de laatste overlevenden kon redden. Maar er ontstaat opnieuw een wapenwedloop met dezelfde technologie die de plaag veroorzaakte en Californië wordt bezet door Chinezen en Russen. In dit derde deel lijkt Ruth weer wat rustiger te kunnen leven, totdat er een nieuwe plaag opduikt. Opnieuw moet ze met gevaar voor eigen leven op zoek naar de bron van de plaag en een geneesmiddel. Het gegeven van de 'Plaag'-boeken van Jeff Carlson doet wat denken aan 'The Stand' van Stephen King, maar Carlson geeft er een eigen invulling aan. Net als de vorige delen spannend en in vlotte stijl geschreven, maar de plot is een beetje voorspelbaar.

Specificaties

Nederlands | 9789078437260 | 427 pagina's

Titel De komst van de plaag
Auteur Jeff Carlson
Secundaire auteur Latoya Meuris
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Rijen] : Uitgeverij Macc, Oktober 2015
Overige gegevens 427 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Plague zone. - Ace Books, (c)2009
ISBN 9789078437260
PPN 397982747
Genre science-fiction
Thematrefwoord Nanotechnologie
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De Plaag boeken van Jeff Carlson
Boek

De Plaag boeken van Jeff Carlson (2014-2015)

vol. 3
Uitgeleend
Jeff Carlson