De jongens uit Brazilie
Boek

De jongens uit Brazilie (2015)/ Ira Levin, vertaald [uit het Engels] door Thomas Nicolaas

Een Oostenrijkse nazi-jager komt in Zuid-Amerika op het spoor van de beruchte oorlogsmisdadiger Dr. Mengele, die een maniakaal plan heeft ontworpen om het Derde Rijk te doen herrijzen.

Aanwezigheid

Recensie

Een aantal uit Duitsland gevluchte nazi's blijft in Brazilië conspireren; één van hen, dr. Mengele, is erin geslaagd via medische en biologische ingrepen kopieën van Adolf Hitler te maken. Deze 94 baby's zijn over de hele wereld geadopteerd. Aangezien de vader van Hitler op 65-jarige leeftijd stierf, moeten ook de pleegvaders op die leeftijd uit de weg geruimd worden. De nazi-vervolger Liebermann komt achter het hoe en waarom van de moorden en trekt er persoonlijk op uit om verdere moorden te voorkomen, waarbij hijzelf bijna het slachtoffer wordt. Een adembenemend verhaal, met onmogelijke en wellicht toch wel mogelijke situaties. Een thriller die heel dicht aansluit bij de werkelijkheid van de praktijken van de nazi's en hun waandenkbeeld ten aanzien van het zuivere Arische ras.

Specificaties

Nederlands | 9789020414585 | 313 pagina's

Titel De jongens uit Brazilie
Auteur Ira Levin
Secundaire auteur Thomas Nicolaas
Type materiaal Boek
Editie Dertiende, herziene druk;
Uitgave Amsterdam : L.J. Veen Klassiek, 2015
Overige gegevens 313 pagina's - 21 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Utrecht : Bruna, 1976. - (Supersuspence) - Vertaling van: The boys from Brazil. - London : Joseph, 1976
ISBN 9789020414585
PPN 393820874
Genre thriller
Thematrefwoord Genetische manipulatie ; Nationaalsocialisme
Taal Nederlands