Boer Gilles van Ham
Boek

Boer Gilles van Ham Aegidii Ahenobarbi Julii Agricole de Hammo, Domini de Domito, Aule Draconarie Comitis, Regni Minimi Regis et Basilei, mira facinora et mirabilis exortus, of in de volkstaal: De opkomst en wonderbaarlijke avonturen van Boer Gilles, Heer van Tam, Graaf van Worminghall en Koning van het Kleine Koninkrijk ([2015])/ J.R.R. Tolkien, met illustraties van Pauline Baynes ; bezorgd door Christina Scull & Wayne G. Hammond ; vertaling originele tekst [uit het Engels]: Max Schuchart ; vertaling en bewerking overige tekst en bewerking originele tekst: Renée Vink

Legende over een eenvoudige boer die door een reus te verjagen een zwaard verdient waarmee hij later een draak temt en ten slotte koning wordt.

Aanwezigheid

Recensie

'Boer Gilles van Ham' is een kort verhaal uit 1949 geschreven door J.R.R. Tolkien (1892-1973), dat eerder verscheen in 'Sprookjes van Tolkien'. Het verhaal gaat over een eenvoudige boer die wonderbaarlijke avonturen beleeft en uiteindelijk zelfs koning wordt. In deze editie zijn de originele illustraties opgenomen die Pauline Baynes hier in 1976 voor maakte, en waarover Tolkien van mening was dat ze perfect aansloten bij het verhaal. Met een inleiding van Christina Scull en Wayne G. Hammond, een eerdere versie van het verhaal, Tolkiens aantekeningen voor een (nooit geschreven) vervolg en een uitgebreid notenapparaat. Kortom: een bijzonder boekje. Geschikt voor een breed publiek en een must voor de fans.

Specificaties

Nederlands | 9789022575505 | 231 pagina's

Titel Boer Gilles van Ham : Aegidii Ahenobarbi Julii Agricole de Hammo, Domini de Domito, Aule Draconarie Comitis, Regni Minimi Regis et Basilei, mira facinora et mirabilis exortus, of in de volkstaal: De opkomst en wonderbaarlijke avonturen van Boer Gilles, Heer van Tam, Graaf van Worminghall en Koning van het Kleine Koninkrijk
Auteur J.R.R. Tolkien
Secundaire auteur Pauline Baynes ; Christina Scull ; Max Schuchart ; Renée Vink
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Boekerij, [2015]
Overige gegevens 231 pagina's - zwart-wit illustraties - 16 cm
Annotatie Vertaling van: Farmer Giles of Ham. - (c)1999. - Oorspronkelijke uitgave: London : George Allen & Unwin, 1949 - Deels eerder verschenen in: Sprookjes van Tolkien. - Utrecht : Het Spectrum, 1971. - (Prismaboek ; 1500)
ISBN 9789022575505
PPN 393997065
Genre sprookjes
Taal Nederlands