Koken met granen
Boek

Koken met granen de lekkerste recepten met spelt, quinoa, boekweit, farro, polenta en meer (Aangekondigd 22-09-2015)/ Laura Agar Wilson, vertaling [uit het Engels]: Ingrid Buthod, Jörgen van Drunen, Barbara Luijken, Joost Mulder, Marie-Christine Ruijs en Jaap Verschoor ; redactie: Jaap Verschoor

Een boek met uitleg over granen, zowel bekende als zeer onbekende maar wel verkrijgbare granen, waarvan een aantal glutenvrij is.

Recensie

'Grains as mains' is de oorspronkelijke titel van deze vertaling. Het boek begint met een uitleg over granen met de oorsprong, de voedingswaarde en vitaminegehalte, de manieren van koken en een aantal basistechnieken. Ook granen die we nauwelijks kennen maar wel erg smakelijk zijn, zoals amarant, teff, sorghum, freekeh, farro en kamut. Daarna biedt het meer dan 150 recepten gebaseerd op granen, verdeeld in ontbijt en brunch, soepen, salades, roerbakschotels, risotto's en pilafs, burgers, ovenschotels en zoete gerechten. Bij de recepten met stapsgewijze uitleg staan suggesties ter afwisseling. De auteur is voedingskundige en gezondheidscoach. Ze schreef eerder boeken over voeding en heeft een website over gezonde leefstijl met blog 'wholeheartedlyhealthy.com'. Gericht op iedereen die bezig is met gezonde voeding. Ook interessant voor mensen met glutenallergie, aangezien verschillende granen glutenvrij zijn, zoals amarant, quinoa en teff.

Specificaties

Nederlands | 9789089896643 | 255 pagina's

Titel Koken met granen : de lekkerste recepten met spelt, quinoa, boekweit, farro, polenta en meer
Auteur Laura Agar Wilson
Secundaire auteur Jaap Verschoor ; Ingrid Buthod-Girard
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : Terra, Aangekondigd 22-09-2015
Overige gegevens 255 pagina's - foto's - 24 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Grains as mains. - London : Dorling Kindersley Limited, (c)2015
ISBN 9789089896643
PPN 393820440
Rubriekscode 629.73
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Graanrecepten
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Graanrecepten