Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Blommetjes
Boek

Blommetjes ([2016])/ JonArno Lawson, Sydney Smith

Een meisje heeft met haar vader boodschappen gedaan in de stad. Tijdens de wandeling naar huis plukt ze bloemetjes die ze later deelt met anderen. Vierkant tekstloos prentenboek met grote en kleine tekeningen in zwart-wit, waar steeds meer kleuren aan worden toegevoegd. Vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

Een jong meisje heeft met haar vader boodschappen gedaan in de stad. Tijdens de wandeling terug naar huis plukt ze bloemetjes. In het park ziet ze een dood vogeltje. Ze laat een paar bloemetjes bij het vogeltje achter. Vierkant prentenboek met een tekstloos, maar zeer sprekend verhaal. De gewassen zwart-witte lijnillustraties zijn op sommige pagina's bladvullend en op andere pagina's staan er bv. negen kleine of drie langwerpige omkaderde tekeningen. Deze variatie geeft het ritme van de wandeling weer en volgt de blik van het meisje dat vol verwondering rondkijkt. Opvallend is haar rode jasje, dat doet denken aan Roodkapje. Ook de gekleurde bloemetjes springen in het oog. Aanvankelijk zijn dit de enige kleuren in de tekeningen. Hoe meer kleur het meisje in haar handen heeft, hoe meer gekleurde elementen er in de omgeving te zien zijn: gele taxi's, glaswerk achter een raam. De bloemetjes bij het vogeltje zorgen voor een wereld vol kleur. Tekenaar en schrijver laten heel mooi het contrast zien tussen de bedrijvigheid van de onpersoonlijke stad en de bellende vader, en het rustige, onbevangen meisje. Het is ontroerend hoe het meisje geniet van de onkruidbloemen en ze vervolgens deelt met anderen. Prachtig beeldverhaal voor jong en oud(er). Internationaal bekroond. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492168078

Titel Blommetjes
Auteur JonArno Lawson
Secundaire auteur Sydney Smith
Type materiaal Boek
Uitgave Elburg : Karmijn uitgeverij, [2016]
Overige gegevens 26 ongenummerde illustraties - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekst JonArno Lawson en illustraties Sydney Smith. - Vertaald uit het Engels - Vertaling van: Sidewalk flowers. - Toronto, Ontario : Groundwood Books, 2015
ISBN 9789492168078
PPN 398551731
Thematrefwoord Stadsleven ; Delen ; Tekstloze prentenboeken
Taal Nederlands