De Drakendokter
Boek

De Drakendokter vooruit, Skywender! (augustus 2015)/ Ingrid Bilardie, Killian Bilardie, redacteur: Bianca Nederlof ; illustraties: Lars Reen

De oude magische draak Skywender is heel ziek. Alleen met een speciale spreuk kan hij een nieuw leven beginnen. Drakendokter Killian gaat op zoek naar de spreuk. Geschikt voor autistische kinderen. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Killian, de drakendokter, wordt door twee draken opgehaald om naar de jungle van Brazilië te vliegen, waar een doodzieke draak zijn hulp nodig heeft. Het gaat om de oude en stervende magische draak Skywender die alleen met een speciale spreuk weer een nieuw leven kan beginnen. Maar hoe vinden ze die spreuk en is dat alles om Skywender nieuw leven in te blazen of is de spreuk een aanwijzing? Tweede voorleesboek over de Drakendokter*, dat de schrijfster samen met haar autistische zoon Killian (10) heeft bedacht en geschreven. De korte hoofdstukken bevatten veel herhalingen, geen al te spannende cliffhangers en een chronologisch opgebouwde verhaallijn. Eenvoudig taalgebruik zonder abstracte woorden. Overzichtelijke prikkelarme bladspiegel (elke zin begint op een nieuwe regel; ruime regelafstanden). Bevat enkele paginagrote gekleurde stripachtige illustraties. Een leuk (voorlees)boek dat ook geschikt is voor niet autistische kinderen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789491337475 | 170 pagina's

Titel De Drakendokter : vooruit, Skywender!
Auteur Ingrid Bilardie
Secundaire auteur Killian Bilardie ; Bianca Nederlof ; Lars Reen
Type materiaal Boek
Uitgave Doetinchem : Graviant Educatieve Uitgaven, augustus 2015
Overige gegevens 170 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Colofon vermeldt: auteurs: Ingrid & Killian Bilardie - Vervolg op: De Drakendokter : Gideon
ISBN 9789491337475
PPN 395058503
Genre sprookjes
Thematrefwoord draken ; Magie ; Ziek zijn
Taal Nederlands