De veertiende goudvis
Boek

De veertiende goudvis ([2015])/ Jennifer L. Holm, illustraties Tad Carpenter ; vertaling [uit het Engels] Robbert-Jan Henkes

Ellie (11, ik-figuur) krijgt steeds meer interesse in haar opa's werk. Hij is wetenschapper en woont nu bij Ellie en haar familie in huis. Als opa zichzelf inspuit met een verjongingsserum, wordt hij weer puber. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dat de schrijfster geïnspireerd is door wetenschap blijkt volop uit dit boek, dat vele kanten van wetenschappelijke arbeid laat zien. De belangrijkste is wel dat wetenschappers in het mogelijke geloven. Dat houdt ook wetenschapper Melvin Sagarsky zijn kleindochter Ellie (11, ik-figuur) voor, nadat hij bij haar en haar moeder in huis is komen wonen. Weliswaar ziet hij er na het inspuiten van een verjongingsserum uit als een puber, maar hij gedraagt zich zoals hij altijd heeft gedaan: eigenzinnig en bazig. Aanvankelijk snapt Ellie weinig van zijn verhalen, maar al spoedig gaat ze zich steeds meer voor de (natuur)wetenschappen interesseren. Ook helpt ze opa in zijn pogingen om een bijzondere kwal op te halen uit het laboratorium waar hij als puber niet meer mag komen. Het verhaal bevat tal van ingrediënten die garant staan voor een fijne leeservaring: humor, emotie, spanning, actie en informatie. Daarbij is het taalgebruik verzorgd en oogt het boek, mede door de vele oranje goudvissen die over de eerste bladzijde van elk hoofdstuk zwemmen en de royale bladspiegel, aantrekkelijk. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089671950 | 194 pagina's

Titel De veertiende goudvis
Auteur Jennifer L. Holm
Secundaire auteur Tad Carpenter ; Robbert-Jan Henkes
Type materiaal Boek
Uitgave [Hoorn (NH)] : Hoogland & Van Klaveren, [2015]
Overige gegevens 194 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: The fourteenth goldfish. - New York : Random House Books for Young Readers, (c)2014
ISBN 9789089671950
PPN 39376334X
Thematrefwoord Grootvaders ; Uitvindingen
Taal Nederlands