De Milkshake Vampieren
Boek

De Milkshake Vampieren (september 2015)/ Bjorn Van den Eynde, illustraties & opmaak: Het Geel Punt ; redactie Nederland: Emile Salomons ; algemene redactie: Catalina Steenkoop

De oom van Catrina vindt steeds twee kleine gaatjes in zijn lege milkshaketanks. Zou de legende van de Milkshake Vampieren waar zijn? De vier superheldenvrienden gaan op onderzoek uit. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Carlo doet zijn best om een griezelig verhaal te vertellen op de verjaardag van Bo. Maar Bo moet er van gapen en besluit haar vrienden iets over vampieren te leren. Juist op dat moment komt Catrina binnen, ze is in Parijs geweest bij een oom met een ijssalon. Steeds raakt hij op mysterieuze wijze zijn aardbeienmilkshakes kwijt en elke keer zitten er twee kleine gaatjes in de milkshaketank. Bo weet hoe dit kan komen, in haar boek over vampieren staat een legende over Milkshake Vampieren. De vier superheldenvrienden vliegen in een bolvormige uitvinding naar Parijs om alles haarfijn uit te zoeken. Vijfde, los te lezen deel van de serie 'De avonturen van Carlo Cabana'*. In vlotte stijl geschreven verhaal met opvallende typografische accenten en stripachtige tekeningen. De gekleurde woorden en verschillende lettertypes van verschillende groottes die bij het woord 'horen' maken de bladspiegel wel druk, maar geven het ook een eigentijds karakter. De opmaak doet sterk denken aan de Geronimo Stilton-boeken. De tekeningen, die voor een deel het verhaal vertellen, zijn grappig en het verhaal zelf is aansprekend en sluiten goed aan op de doelgroep. Voor kinderen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059241350 | 116 pagina's

Titel De Milkshake Vampieren
Auteur Bjorn Van den Eynde
Secundaire auteur Emile Salomons
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Mechelen] : Bakermat, september 2015
Overige gegevens 116 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
ISBN 9789059241350
PPN 398129584
Genre avonturenroman - humoristische roman
Thematrefwoord Vampiers
Taal Nederlands