Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Het kleine huis aan de rivier
Boek

Het kleine huis aan de rivier ([2015])/ Laura Ingalls Wilder, met tekeningen van Garth Williams ; vertaling [uit het Engels]: A.C. Tholema ; bewerking: Greet van den Eshof

Wanneer de familie Ingalls verhuist, moet Laura naar school. Daar maakt de rijke Nellie haar het leven zuur. Amonzo woont in het hoge noorden. Ook hij moet naar school, maar liever helpt hij zijn vader op de boerdeij. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bundeling van het derde en vierde deel van de serie 'Het kleine huis'*. Laura is een grote wildebras. Steeds opnieuw komt ze in de problemen wanneer ze niet luistert naar de regels van haar ouders. Ze verdrinkt bijna bij het zwemmen, ontmoet een grote oude das en geniet van alles wat er buiten te ontdekken valt. Wanneer de familie Ingalls verhuist, moet Laura naar school. Daar maakt de rijke Nellie haar het leven zuur. In het tweede verhaal leert de lezer Amanzo kennen, een jongen die in het hoge noorden woont. Ook hij moet naar school, maar helpt liever zijn vader op de boerderij. Hij wil het liefst paarden africhten. Zal zijn grootste droom, een eigen pony, in vervulling gaan? Opnieuw een uitgave van de wereldberoemde serie over de familie Ingalls. In deze editie staan de originele illustraties afgebeeld, wat het boek een bijzondere uitstraling geeft. Je waant je twee eeuwen terug in de tijd van pioniers, zware sneeuwstormen, keihard boerenwerk en vooral eenvoudig huiselijk geluk. Gebaseerd op waargebeurde historische gebeurtenissen. Nog steeds een verhaal om bij weg te dromen. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021675350 | 459 pagina's

Titel Het kleine huis aan de rivier
Auteur Laura Ingalls Wilder
Secundaire auteur Garth Williams ; A.C. Tholema ; Greet van den Eshof
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Ploegsma, [2015]
Overige gegevens 459 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Bundeling van: Het kleine huis aan de rivier. - Vertaling van: On the banks of Plum Creek. - New York : HarperCollins, (c)1937. - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Hulshorst : Van Breda, 1964. - (Kleine Huis-serie dl. 3) + en: De grote hoeve. - Vertaling van: Farmer boy. - (c)1933. - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Hulshorst : Van Breda, 1964. - (Kleine Huis-serie)
ISBN 9789021675350
PPN 394064267
Genre historische roman
Thematrefwoord Gezin ; Verhuizen ; Noord-Amerika ; Schoolleven
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Het kleine huis
Boek

Het kleine huis (1992-...)

vol. dl. 3 en 4
Uitgeleend