Op reis door het menselijk lichaam
Boek

Op reis door het menselijk lichaam ([2015])/ Claire Throp, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken Kolmer

Ga mee op reis door het menselijk lichaam. En lees van alles over alle organen, waaronder de mond, longen, spieren, hersenen en ogen. Met grote kleurenillustraties. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deel uit de uitgebreide makkelijk lezen reeks 'Lees-mij!' over het menselijk lichaam. Diverse aspecten van het menselijk lichaam komen aan bod zoals de mond, het hart, de hersenen, de neus, bloed en spieren. Elk onderwerp wordt op een dubbele pagina behandeld. De uitgave is bedoeld voor kinderen die moeite hebben met lezen. Derhalve is de informatie kort en bondig. Op elke pagina staat een tekst van zo'n vijf zinnen die achter elkaar doorloopt. Het lettertype is groot en vet. Extra vetgedrukte woorden worden toegelicht in de woordenlijst achterin. De informatie is verlevendigd met veel kleurenfoto's en (ook schematische) tekeningen, al dan niet opgenomen in kaders. Bij elk onderwerp staat een feitje of weetje in een pastelkleurig kader. Met inhoudsopgave, woordenlijst, verdere verwijzingen en register. Leuke, vlotte uitgave. Mede door de vrij overzichtelijke lay-out goed bruikbaar voor kinderen die moeite hebben met lezen. Het boek heeft dan ook het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462021105 | 32 pagina's

Titel Op reis door het menselijk lichaam
Uniforme titel Menselijk lichaam
Auteur Claire Throp
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer
Type materiaal Boek
Uitgave Zoetermeer : nbd biblion, [2015]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: A day trip inside the human body. - Raintree Publishers, (c)2014. - (Fantasy field trips series)
ISBN 9789462021105
PPN 39712662X
Rubriekscode 600.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Menskunde
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Menskunde

Relaties/Serie

Lees-mij!
Boek

Lees-mij! (2011-...)

vol.
Uitgeleend