Nacht van het kwaad
Boek

Nacht van het kwaad ([2016])/ Sean Fay Wolfe, vertaald uit het Engels door Annenmarie de Vries

Stan2012 wordt herkozen als president van de Minecraft-server Elementia. Maar de tegenstanders hebben een verzetsgroep opgericht die met terroristische aanslagen Element City probeert te heroveren. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Tweede boek uit de serie 'Strijd om Elementia'* gebaseerd op de razend populaire computergame Minecraft. Stan2012 heeft sinds vier maanden de macht van tiran koning Kev, die tegen gelijkheid van alle spelers was, overgenomen en wordt herkozen als president van de Minecraft-server Elementia. De tegenstanders hebben een verzetsgroep opgericht onder de naam Noctem-alliantie die met terroristische aanslagen Element City probeert te heroveren. Een vreedzame oplossing is ver weg, chaos en oorlog dichtbij. Het verhaal, vanuit wisselend vertelperspectief geschreven, beschrijft een spelwereld, maar de gelijkenissen met onze eigen leefwereld met aanslagen en rebellie tegen het gezag zijn treffend. Het eerste deel kende een afsluiting, waardoor dit boek zelfstandig gelezen kan worden, maar aanbevolen wordt om met het eerste deel te starten. Deze Minecraft-fanfiction is gevat in een lijvig boek dat een spannend en boeiend avontuur vertelt. Gezien de taligheid geschikt voor geoefende lezers vanaf ca. 10 jaar, maar ook interessant voor leerlingen uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Specificaties

Nederlands | 9789000349975 | 446 pagina's

Titel Nacht van het kwaad
Auteur Sean Fay Wolfe
Secundaire auteur Annemarie de Vries
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : Van Holkema & Warendorf, [2016]
Overige gegevens 446 pagina's - 22 cm
Annotatie Omslagtitel: De nacht van het kwaad - Vertaling van: Quest for justice. - New York : HarperCollins Children's Books, 2015. - (The Elementia Chronicles ; book 2)
ISBN 9789000349975
PPN 396557090
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Minecraft (computerprogramma)
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Strijd om Elementia
Boek

Strijd om Elementia een Minecraft-avontuur (2015-...)

vol. 2
Uitgeleend
Sean Fay Wolfe