Wat ons niet zal doden
Luisterboek

Wat ons niet zal doden ([2015])/ David Lagercrantz, voorgelezen door Ron Brandsteder

Hacker Lisbeth Salander en journalist Mikael Blomkvist van het blad Millennium komen terecht in een web van internationale intriges rond cybercrime en kunstmatige intelligentie.

Aanwezigheid

Recensie

Integrale weergave van het gelijknamige boek*, het langverwachte vervolg van schrijver/journalist Lagerkrantz op de wereldberoemde Millennium-serie van de in 2004 overleden Zweedse auteur Stieg Larsson dat al direct in 38 talen verscheen. Het tijdschrift Millennium heeft nieuwe eigenaren en journalist Mikael Blomkvist zoekt een primeur. Dan wordt hij benaderd door een jongeman die werkte voor Balder, een wetenschapper gespecialiseerd in kunstmatige intelligentie. Hun computers waren gehackt, kon een jonge vrouw hun vertellen. Dat blijkt de uit beeld verdwenen Lisbeth Salander te zijn! Als Blomberg contact legt met Balder, wordt deze thuis vermoord, met als getuige zijn 8-jarige autistische zoontje. Er ontstaat een jacht op het jongetje, dat niet praat, maar wel tekent! Blomkwist en Salander krijgen te maken met het corrupte systeem, overheidsdiensten, Russische gangsters en Salander met de demonen uit haar jeugd. De plot is helder, de personages goed getekend, vooral de enge zus van Salander en het jongetje, in wie Salander zichzelf herkent en die ze als een leeuwin beschermt. Er wordt veel gehackt. Een must voor de fans van Stieg Larsson, voorgelezen door tv-presentator Ron Brandsteder die ook de eerste drie delen voorlas.

Specificaties

Nederlands | 9789462531765

Titel Wat ons niet zal doden
Auteur David Lagercrantz
Secundaire auteur Ron Brandsteder ; Stieg Larsson
Type materiaal Luisterboek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Amsterdam] : Rubinstein, [2015]
Overige gegevens 12 compact discs (ongeveer 15 uur) - 25 cm
Annotatie Titel van label. - Integrale weergave van het boek - Op omslag: Het vervolg op Stieg Larssons Millennium-serie
ISBN 9789462531765
PPN 398475911
Genre thriller
Taal Nederlands