Dheepan
DVD

Dheepan ([2016])/ un film de Jacques Audiard

Om de burgeroorlog in Sri Lanka te ontvluchten doen een man, een vrouw en een meisje alsof ze een familie vormen om zo als vluchteling te worden erkend in Frankrijk.

Aanwezigheid

Recensie

Franse film uit 2015 van Jacques Audiard over de wereldwijde migantenstromen. Dit verhaal begint in Sri Lanka. Dheepan is een Tamiltijger die eigenlijk anders heet. Met een vrouw (niet zijn vrouw) en een meisje (niet zijn dochter) probeert hij de burgeroorlog te ontvluchten door als nepgezin een uitreisvisum te ontvangen en asiel aan te vragen in Frankrijk. De drie zijn alleen met elkaar verbonden door hun migratie en komen in een treurige omgeving in Parijs terecht waar ze een nieuw bestaan proberen op te bouwen. Maar hoe ver je ook gaat, van sommige dingen kun je niet wegvluchten. De film eindigt explosief. 'Die climax komt niet geheel uit de lucht vallen, maar is wel wat lomp uitgevoerd en doet daarmee afbreuk aan de rest. Jammer, maar niet onoverkomelijk. Dheepan blijft een meeslepend, humaan en spannend drama - dat vond dit voorjaar ook de door Joel en Ethan Coen geleide jury in Cannes, die de film bekroonde met de Gouden Palm', schrijft Rick de Gier (Cinema.nl 2-9-'15) en geeft 4 sterren. Floortje Smit (Volkskrant 2-9-'15) prijst de debuterende acteurs en geeft ook 4 sterren voor dit 'niet politiek correcte migrantendrama'.

Specificaties

[??] Tamil | 5425019009557

Titel Dheepan
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Jacques Audiard ; Jesuthasan Antonythasan ; Kalieaswari Srinivasan
Type materiaal DVD
Uitgave [Gent] : Lumière, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (115 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Jesuthasan Antonythasan, Kalieaswari Srinivasan, Claudine Vinasithamby, Vincent Rottiers. - Tamil, Frans en Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Frankrijk, 2015
ISBN 5425019009557
PPN 400185288
Genre sociale roman
Thematrefwoord Sri Lankaanse migranten ; Frankrijk
Taal [??] Tamil