Irrational man
DVD

Irrational man ([2016])/ directed by Woody Allen

Een docent filosofie heeft alle vreugde in zijn leven verloren. Door het toevallig opvangen van een gesprek neemt hij een besluit met grote gevolgen.

Recensie

De Woody Allen-film van 2015, met onder meer Emma Stone en Joaquin Phoenix, speelt zich af in een fictief universiteitsstadje in de VS. Daar speelt Phoenix de zwartgallige, alcoholistische docent filosofie Abe, die zijn studenten voorhoudt dat zijn vak niet meer dan verbale masturbatie is. Zijn tegenpool is de levenslustige en jonge Jill (Stone) die in de ban raakt van Abe en langzaam verliefd op hem wordt. Wanneer Abe een uitweg uit zijn misère vindt door een perfecte moord te plannen kantelt de film. 'Wat volgt is keurige middenmoot à la Allen: beetje romance, beetje thriller, beetje detective, verwijzinkjes naar Misdaad en straf van Dostojevski, typisch gedoe tussen de oudere cynische man en het energieke jonge meisje, vlot aan elkaar geregen met jazzy pianodeuntjes', meent Berend Jan Bockting (Volkskrant 19-8 -'15) en geeft 3 sterren. Wouter Los (Cinemagazine.nl 19-8-'15) noemt de film oppervlakkig en futloos en geeft 2 sterren. Ronald Rovers (Cinema.nl 18-8-'15): 'Er wordt gezondigd tegen de meeste van de Tien Geboden, maar veel meer dan een amusante klucht wordt Irrational Man niet.' Hij deelt 3 sterren uit.

Specificaties

Engels | 5414937033188

Titel Irrational man
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Woody Allen ; Joaquin Phoenix ; Emma Stone
Type materiaal DVD
Uitgave [Rijen] : Paradiso Home Entertainment, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (96 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Joaquin Phoenix, Emma Stone, Jamie Blackley, Parker Posey. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Verenigde Staten, 2015
ISBN 5414937033188
PPN 39936661X
Taal Engels