Met een klap van de hamer
Boek

Met een klap van de hamer ([2015])/ Veerle Corstens en Marjet Wullink, idee en concept: Veerle Corstens en Marjet Wullink ; tekst: Veerle Corstens ; illustraties omslag en binnenwerk: Marjet Wullink

De neef van Juun wordt gearresteerd voor een overval op een juwelier. Juun volgt zijn strafzaak. Uitleg van de Nederlandse rechtspraak via een verhaal. Met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Aan de hand van een kort verhaal in negen getitelde hoofdstukken wordt uitgelegd hoe rechtspraak in Nederland werkt. Er is een overval gepleegd op een juwelierszaak, waarbij de juwelier gewond is geraakt. De neef van de 12-jarige Juun wordt hiervoor aangehouden op aanwijzing van de juwelierszoon. Juun verzint een alibi voor haar neef, omdat ze gelooft in zijn onschuld. Samen met haar vriendin en haar opa volgt ze de ontwikkelingen. Ze zitten in de rechtszaal, als de neef wordt vrijgesproken. Maar de slachtoffers gaan in hoger beroep. Een verhaal waarin op eenvoudige wijze de juridische aspecten in een strafzaak aan de orde komen. In speciale blokjes tekst - 'harde feiten' genoemd - worden begrippen verduidelijkt. Met achterin nog een extra woordenlijst en een schematische weergave van een strafzaak. De verhaallijn is wat kort door de bocht, de personages zijn oppervlakkig, soms zelfs ongeloofwaardig (boomjongen die alles heeft gezien), maar het doel om de rechtspraak duidelijk te maken wordt wel bereikt. Met eenvoudige pentekeningen geplaatst in geel geverfde vlakken. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462901575 | 51 pagina's

Titel Met een klap van de hamer
Auteur Veerle Corstens
Secundaire auteur Marjet Wullink
Type materiaal Boek
Uitgave [Den Haag] : BJu, Boom Juridische uitgevers, [2015]
Overige gegevens 51 pagina's - zwart-wit illustraties met steunkleur - 23 cm
ISBN 9789462901575
PPN 398256713
Rubriekscode 393.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Rechtspraak
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Rechtspraak