Spark Joy
Boek

Spark Joy ([2016])/ Marie Kondo, vertaling [uit het Engels naar het Japans] Barbara Lampe

Praktische adviezen voor het weggooien van onnodige spullen in huis en het netjes opbergen van kleding, huisraad en andere zaken die je wel wilt bewaren.

Aanwezigheid

Recensie

De Japanse Marie Kondo is de grondlegger van de KonMari-methode, de radicale opruimmethode waarmee ze wereldwijd bekend werd en die ze eerder beschreef in de bestseller 'Opgeruimd!' (2015)*. In deze nieuwe geïllustreerde gids vat ze de basisprincipes van haar methode nog eens samen. Het is simpel, er zijn maar twee stappen: weggooien en opbergen. Weggooien is de voorwaarde om te kunnen opruimen en dus de eerste stap. De titel is ontleend aan de belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen bij alles wat je hebt: 'does it spark joy?' ('geeft mij dit een blij gevoel?'). Als dat zo is, mag je het houden; zo niet, onmiddellijk weggooien. De spullen die deze toets doorstaan, moeten natuurlijk netjes worden opgeruimd. De praktische tips, de simpele principes en de originele vouw- en opbergmethodes die Kondo hier presenteert, maken dat een eenvoudige klus en het resultaat zal verhelderend zijn. Een bruikbaar en herkenbaar boek met duidelijke beschrijvingen, heldere principes en zinvolle illustraties, waarin veel mensen zichzelf en vooral hun rommel zullen herkennen.

Specificaties

Nederlands | 9789400507265 | 276 pagina's

Titel Spark Joy
Auteur Marie Kondo
Secundaire auteur Barbara Lampe
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Lev., [2016]
Overige gegevens 276 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Spark Joy. - Ten Speed Press, 2016. - Oorspronkelijk verschenen in 2 delen onder de titels: Jinsei ga Tokimeko Katazuke no Maho 2, en: Irasuto de Tokimeku Katazuke no Maho. - Tokio : Sunmark Publishing, Inc., 2012, 2015
ISBN 9789400507265
PPN 398091404
Rubriekscode 627.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Huishoudelijke voorlichting ; Levenskunst
PIM Rubriek Huis en Tuin
PIM Trefwoord Huishouding