Bonto o Bokila
Boek

Bonto o Bokila = The hunter and the crocodile : De jager en de krokodil ([2010])/ verhaal: Christine Sterkens, vertaling [in het Engels]: Erica Peeters ; illustraties: Sarah Peeters

Een jager in een Afrikaans woud wil net een antilope schieten, als het dier hem overhaalt zijn leven te sparen. Een krokodil vraagt hetzelfde aan de jager. Oblong prentenboekje met illustraties in zachte kleuren en tweetalige tekst. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Lang geleden woonde in een dorp in het Afrikaanse woud een 'bonto o bokila': een jager. Hij was zo'n goede jager dat hij altijd volop eten mee terugbracht voor het hele dorp. Als hij op een dag op het punt staat een antilope te schieten, praat het dier tegen hem. De antilope haalt de jager over zijn leven te sparen. Even later toont de jager opnieuw medelijden met een hongerige krokodil, maar dat dier blijkt zo sluw dat hij daarna de jager dreigt op te eten. De antilope weet dit te voorkomen en leert de krokodil de les 'boontje komt om zijn loontje'. Dunne, geniete uitgave in oblong formaat met vrij uitgebreide tekst en digitale illustraties in frisse, zachte kleuren. De meerwaarde zit vooral in het feit dat de tekst tweetalig is. Deze is in een vrij kleine letter in twee kleuren gedrukt, bruin (Nederlands) en groen (Engels), waarbij sommige woorden - in beide talen - vet zijn gemaakt. Door de opzet nodigt dit boekje ouders/opvoeders en kinderen uit om samen te lezen en in gesprek te gaan. De tweetalige tekst verlaagt voor ouders de drempel om met hun kind te lezen, ook als ze het Nederlands nog niet goed beheersen. Deeltje uit de tweetalige serie 'Nik-Nakboekjes'*, geschikt voor kinderen in meertalige omgevingen, o.a. in asielzoekerscentra en voor migranten. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

EngelsNederlands

Titel Bonto o Bokila = The hunter and the crocodile : De jager en de krokodil
Uniforme titel De jager en de krokodil The hunter and the crocodile
Auteur Christine Sterkens
Secundaire auteur Erica Peeters ; Sarah Peeters
Type materiaal Boek
Uitgave [Zoersel] : [vzw Herkes], [2010]
Overige gegevens 17 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 15 cm
Annotatie Tekst in het Engels en Nederlands
PPN 397736177
Taal EngelsNederlands

Relaties/Serie

Nik-Nakboekjes
Boek

Nik-Nakboekjes (2010)

vol. Engels
Uitgeleend