De kus van een prinses
Boek

De kus van een prinses = CaLus ksiezniczki ([2013])/ tekst en beeldredactie: Christine Sterkens, vertaling [in het Pools]: Sofie Maertens, Patrycja Mijakowska ; eindredactie: Joshi Janssen

De kikker uit het sprookjesboek wil een prins zijn. Hij gaat op zoek naar een prinses. Maar geen enkele prinses wil hem zomaar een kus geven. Vierkant prentenboekje met vrolijk gekleurde foto's en tekeningen en tweetalige tekst. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De kikker uit het sprookjesverhaal droomt ervan om een prins te worden, maar dat lukt alleen als hij een prinses vindt die hem een kus wil geven. Hij gaat meteen op zoek. Tweetalig voorleesboekje uit de reeks 'Nik-nakboekjes'* met als doel jonge kinderen spelenderwijs vertrouwd te maken met een andere taal. Het kleine, vierkante boekje met glanzend omslag oogt prettig en overzichtelijk. Geniete editie. Iedere dubbelpagina bevat aan de linkerkant een grote, kleurrijke foto van een mooi uitgedost prinsesje en rechts een kleurrijke tekening van de kikker met zijn 'beeldgedachte' in een tekstballon. In het midden van de pagina staan twee kleine kleurvlakken met dezelfde tekst in verschillende talen: het rode kleurvlak Nederlands en het groene Pools. Het taalgebruik is eenvoudig en direct, met korte zinnen en herhalingswoorden. Beeld en tekst vormen een eenheid en ondersteunen elkaar. Sommige woorden en zinnen zijn extra groot gedrukt. Dit grappige verhaaltje is geschikt voor gebruik in een tweetalige omgeving op school of thuis: om voor te lezen, erover te praten en nieuwe woorden eigen te maken. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

PoolsNederlands

Titel De kus van een prinses = CaLus ksiezniczki
Uniforme titel CaLus ksiezniczki
Auteur Christine Sterkens
Secundaire auteur Sofie Maertens ; Joshi Janssen
Type materiaal Boek
Uitgave [Zoersel] : [vzw Herkes], [2013]
Overige gegevens 25 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 15 cm
Annotatie Omslagtitel. - Tekst in het Nederlands en in het Pools. - Met de medewerking van vzw Foyer
PPN 398537445
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren ; Fotoprentenboeken
Taal PoolsNederlands

Relaties/Serie

Nik-Nakboekjes
Boek

Nik-Nakboekjes (2010)

vol. Pools
Uitgeleend