Spiegeltje, spiegeltje...
Boek

Spiegeltje, spiegeltje... = Mirror, mirror... ([2012])/ tekst en beeldredactie: Christine Sterkens, vertaling [in het Engels]: Erica Peeters, Brian Burns

Sommige kinderen hebben krullend haar, andere steil. Het kan blond zijn maar ook rood of zwart, in een staart of in vlechten: je hebt het haar dat bij je past! Vierkant prentenboekje over haardracht met vrolijke kleurenfoto's en tweetalige tekst. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit kleine boekje combineert Nederlands met Engels rondom het thema 'haren'. Haardrachten zijn zeer verschillend: lang of kort, steil of met krullen of je hebt last van knopen. Ook veel dieren hebben haren zoals een kameel, maar sommige zijn 'naakt'. En vogels dragen veren. Haar beschermt tegen de zon en je kunt verliefd worden op iemand met mooi haar. Welke haardracht je ook hebt, het past bij jou. Achterin dit vierkante prentenboekje staan suggesties om te tekenen, te knutselen of haren te versieren. Het boekje is geïllustreerd met foto's en de twee identieke Nederlandse en Engelse teksten staan overwegend links en rechts op een pagina. De ideële doelstelling van de Vlaamse uitgever Herkes (Turks voor: 'iedereen') is een brug te slaan tussen een moedertaal en het Nederlands; zie www.nik-nak.eu. Men wil helpen de integratie tussen verschillende taalsystemen tot stand te brengen. Er zijn meerdere taalcombinaties beschikbaar, van Engels, Frans, Chinees, Koreaans en Spaans tot Bulgaars en Arabisch. Zeer bruikbare serie voor kinderen in meertalige omgevingen, o.a. in asielzoekerscentra en voor migranten. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

EngelsNederlands

Titel Spiegeltje, spiegeltje... = Mirror, mirror...
Uniforme titel Mirror, mirror...
Auteur Christine Sterkens
Secundaire auteur Erica Peeters
Type materiaal Boek
Uitgave [Zoersel] : [vzw Herkes], [2012]
Overige gegevens 29 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 15 cm
Annotatie Omslagtitel. - Tekst in het Nederlands en in het Engels
PPN 39805861X
Thematrefwoord Haarverzorging
Taal EngelsNederlands

Relaties/Serie

Nik-Nakboekjes
Boek

Nik-Nakboekjes (2010)

vol. Engels
Uitgeleend