Een zilveren boekje
Boek

Een zilveren boekje (2015-...)

Specificaties

Nederlands

Titel Een zilveren boekje
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Rubinstein, 2015-...
Overige gegevens - 20 cm
PPN 398100055
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Het hondje van de prins
Boek

Het hondje van de prins (2015)

De jongen Just zorgt voor het hondje van prins Willem van Oranje. Het lijkt een hele gewone hond, maar tijdens de oorlog laat hij zien wat hij waard is. Met stripachtige kleurenillustraties en korte informatie over Willem van Oranje (1533-1584) . Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

vol.
Beschikbaar | klik hier om de beschikbaarheid te bekijken
Agave Kruijssen
Kenau komt je halen!
Boek

Kenau komt je halen! (2015)

Joris moet het varken voeren, maar het is oorlog en er is bijna niets meer te eten. Als hij dit niet doet, komt Kenau hem halen. Maar wie is dat? Met zachtgekleurde illustraties en korte informatie over Kenau Simonsdr. Hasselaer (ca. 1526- ca.1588). Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

vol.
Beschikbaar | klik hier om de beschikbaarheid te bekijken
Lydia Rood
De kleine diertjes
Boek

De kleine diertjes (2015)

Antoni helpt een dame een mooi stofje te zoeken voor een jurk. Als hij haar een zijden stof laat zien, wil ze zeker weten dat het wel zijde is. Met kleurenillustraties en korte informatie over Antonie van Leeuwenhoek (1632-1723). Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

vol.
Beschikbaar | klik hier om de beschikbaarheid te bekijken
Arend van Dam
Het koningsschip
Boek

Het koningsschip (2015)

Michiel de Ruyter heeft de opdracht gekregen om de Engelse vloot aan te vallen. Dit is een gevaarlijke missie, maar gelukkig heeft hij de scheepsjongen Charie meegenomen. Met (computer)illustraties en korte informatie over Michiel Adriaensz de Ruyter (1607-1676). Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

vol.
Beschikbaar | klik hier om de beschikbaarheid te bekijken
Annejoke Smids
De veerman van Den Briel
Boek

De veerman van Den Briel (2015)

Coppelstock werkte in Brielle als veerman. Jammer genoeg noemde de mensen hem Stokkepop. Totdat hij op een dag een held werd! Met kleurenillustraties en korte informatie over Jan Pieterszoon Coppelstock (-1599) en de Tachtigjarige Oorlog. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

vol.
Beschikbaar | klik hier om de beschikbaarheid te bekijken
Hans Kuyper
Een verwende prins
Boek

Een verwende prins (2015)

De vader van Anna doet belangrijk werk, helemaal omdat het nu de Tijd van de Ware Vrijheid is. Hij legt Anna uit wat dat betekent. Met deels ingekleurde illustraties en korte informatie over Johan de Witt (1625-1672). Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

vol.
Uitgeleend tot: 20/12/2024
Martine Letterie