Het stripboek van de Bijbel
Boek

Het stripboek van de Bijbel ([2015])/ script Toni Matas, illustrator Picanyol ; colorist Carlos Rojas ; vertaling [uit het Engels]: Linda Jansen

Stripboek met alle bekende verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament, die vrij bijbelgetrouw worden naverteld. Voor (protestants-)christelijke kinderen van ca. 9 t/m 12 jaar.

Recensie

Navertelling van de bekende gebeurtenissen en verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament in stripvorm. De teksten sluiten goed aan bij de geloofsvisie van Bijbelgetrouwe christenen. Positief opvallend in dat verband is dat voorafgaand aan het eerste verhaal over de schepping Gods Zoon al wordt genoemd en verder dat het Nieuwe Testament hierbij aansluitend begint met het (van de andere evangelies afwijkende begin van het) evangelie van Johannes. Lastige passages, zoals het offer van Izak, worden niet geschuwd en - in tegenstelling tot veel andere protestants-christelijke kinderbijbels - wordt hier ook het altaar genoemd dat Noach bouwde nadat hij de ark mocht verlaten. De in een stripboek essentiële illustraties missen hier echter de nodige dynamiek, durf en bezieling en komen daardoor niet tot leven. In tekst en onderwerpkeuze is er meer durf aan de dag gelegd dan in de obligaat veilige, gemaakt vrome en kuise illustraties. Hierdoor blijft deze uitgave voornamelijk niet meer dan een veilige middenmoter. Voor kinderen met een (protestants-)christelijke achtergrond vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026621543 | 166 pagina's

Titel Het stripboek van de Bijbel
Auteur Picanyol
Secundaire auteur Toni Matas ; Carlos Rojas ; Linda Jansen
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Callenbach, [2015]
Overige gegevens 166 pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Vertaling van: The comic book Bible. - Barcelona Multimedia, 2011
ISBN 9789026621543
PPN 393975533
Rubriekscode 222
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bijbel; Stripverhalen
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Bijbel