Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Lieveheersbeestje
Boek

Lieveheersbeestje ([2016])/ Charlotte Guillain, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken Kolmer ; eindredactie: Hubertine van den Biggelaar

Hoe verandert een lieveheersbeestje van een ei tot een volwassen dier? Korte informatie over het leven van lieveheersbeestjes met grote kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit deel uit de serie 'Levensloop van een...'* (uit de grote 'Mijn eerste docu-boek' reeks) wordt van alles verteld over het lieveheersbeestje. Met name wordt ingegaan op wat het voor een diersoort is, de ontwikkeling van ei en larve tot een volwassen lieveheersbeestje. Daarnaast is er nog aandacht voor bv. de voortplanting, voedsel en het leven in de winter. De onderwerpen komen in negen hoofdstukken van een dubbele pagina aan bod. Op elke bladzijde staat een grote kleurenfoto en een begeleidende tekst van twee tot vier zinnen. De tekst staat in een groot lettertype. Moeilijke woorden zijn vetgedrukt en worden achterin in de woordenlijst uitgelegd. De teksten zijn erg beknopt, maar zeer duidelijk. De levenscyclus van het lieveheersbeestje wordt ter herhaling met vier foto's samengevat. De mooie kleurenfoto's (met hier en daar een verhelderend tekstballonnetje) vullen de tekst goed aan. De paginaranden zijn aan de bovenkant versierd met groene blaadjes en aan de onderkant met een rijtje gras. Deze verzorgde uitgave besluit met enkele internetlinks, een verwijzing naar één boek en register. Voor school en thuis. Vanaf ca. 6 jaar; zelf lezen vanaf ca. 8 jaar. Ook geschikt voor iets oudere kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789461753052 | 32 pagina's

Titel Lieveheersbeestje
Auteur Charlotte Guillain
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer ; Hubertine van den Biggelaar
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Sribendi Uitgeverij, [2016]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Lifestory of a ladybird. - Capstone Global Library Limited, (c)2014. - (Animal life stories)
ISBN 9789461753052
PPN 395641950
Rubriekscode 597.84
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Lieveheersbeestjes
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Lieveheers-beestjes

Relaties/Serie

Mijn eerste docu-boek. Levensloop van een ...
Boek

Mijn eerste docu-boek. Levensloop van een ... (2016-...)

vol.
Uitgeleend