Unẓur māḏa yumkin an aqūma bih...
Boek

Unẓur māḏa yumkin an aqūma bih... arbʿat qiṣaṣ qaṣīra (1995)/ Tony Burrett, rusūm Marieke Scholten ; vertaling Arabisch [uit het Nederlands]: Omar Bouadi

Een meisje (ik-figuur) vertelt wat ze allemaal al zelf kan, met wie ze buiten speelt en wat de dokter allemaal doet. Ook laat ze haar babybroertje zien. Vier verhalen over de dagelijkse omgeving van jonge kinderen, met kleine sobere pentekeningen. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Vier verhalen over herkenbare onderwerpen voor peuters en kleuters: Kijk eens wat ik kan..., Buiten spelen, Naar de dokter en Ik heb een nieuw broertje. Deel uit een uitgebreide serie prentenboeken die rond 1994 is ontwikkeld met steun van het toenmalige ministerie, en later opnieuw uitgegeven door het Nederlands Jeugd Instituut, voor kinderen in een meertalige omgeving. Dit deel wijkt af van de andere delen omdat het meer een beeld-/stripverhaal dan een prentenboek is. Elke pagina bevat linksboven en rechtsonder een vrij sobere pentekening in een vierkant kader, opgezet in dunne lijnen en met twee steunkleuren. Naast elke tekening een vrij uitgebreide tekst, van zeven tot tien regels. Elk verhaal beslaat drie of vier van zulke pagina's. In korte zinnen en op vriendelijke toon wordt beschreven wat de peuter allemaal al kan, hoe buiten samen wordt gespeeld, wat de dokter allemaal doet en wat het inhoudt om een nieuw broertje te krijgen. De setting is multicultureel; kinderen hebben namen als Sharifa, Laura en Hassan. De opzet is wellicht wat braaf en nadrukkelijk educatief, maar sluit wel aan bij de doelgroep. Dit is de Arabische editie; elke titel is o.a. ook in het Turks en Nederlands beschikbaar. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Arabisch | 16 pagina's

Titel Unẓur māḏa yumkin an aqūma bih... : arbʿat qiṣaṣ qaṣīra
Uniforme titel Kijk eens wat ik kan...
Auteur Tony Burrett
Secundaire auteur Marieke Scholten ; Omar Bouadi
Type materiaal Boek
Editie Tweede, herziene druk;
Uitgave Amsterdam : Averroès Uitgeverij, 1995
Overige gegevens 16 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie 1e druk: (c)1992 - Vertaling van: Kijk eens wat ik kan... - (c)1992
PPN 391122959
Genre verhalenbundel
Thematrefwoord Spelen ; Doktersbezoeken ; Gezinsuitbreiding
Taal Arabisch