Adelaar in de sneeuw
Boek

Adelaar in de sneeuw ([2016])/ Michael Morpurgo, illustraties Michael Foreman

In 1940 is Barney (10) met zijn moeder onderweg naar een tante. Tijdens de lange treinreis vertelt een medepassagier over zijn kameraad Billy, die tijdens de Eerste Wereldoorlog het leven van Adolf Hitler spaarde. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In 1940 is de 10-jarige Barney met zijn moeder onderweg naar een tante, nu hun huis na een bombardement onbewoonbaar is geworden. Tijdens de lange treinreis is er een luchtaanval. De trein weet een tunnel te bereiken, waar gewacht wordt tot het weer veilig is. Om de wachttijd te doden, vertelt een medepassagier het verhaal van zijn kameraad Billy, die tijdens de Eerste Wereldoorlog oog in oog kwam te staan met Adolf Hitler en diens leven spaarde. Hij was zich later pijnlijk bewust van de invloed die hij daarmee had op de loop van de geschiedenis. Dit verhaal is gebaseerd op een ware gebeurtenis, waarover voor en achter in het boek wordt verteld. De Britse Morpurgo (voormalig Children's Laureate) publiceerde aansprekende verhalen over de Eerste en Tweede Wereldoorlog, waaronder 'Warhorse'. Zijn toegankelijk geschreven verhalen bieden een goede mix van fictie en feiten, en zijn spannend om te lezen. De illustraties in zwart-wit maken het verhaal extra aantrekkelijk. Ruime druk. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789402601190 | 186 pagina's

Titel Adelaar in de sneeuw
Auteur Michael Morpurgo
Secundaire auteur Michael Foreman
Type materiaal Boek
Editie 1ste druk;
Uitgave Tiel : Aerial Media Company, [2016]
Overige gegevens 186 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - Vertaling van: An eagle in the snow. - London : HarperCollins Children's Books, 2015
ISBN 9789402601190
PPN 398683964
Genre oorlogsroman
Thematrefwoord Wereldoorlog II ; Wereldoorlog I
Taal Nederlands