Muis overboord!
Boek

Muis overboord! ([2016])/ Geronimo Stilton, illustraties binnenwerk: Danilo Loizedda (ontwerp) en Christian Aliprandi (kleur) ; kaarten: Archief Piemme ; vertaling [uit het Italiaans]: Loes Randazzo

De familie Stilton stamt af van ontdekkingsreizier Vasco da Gama. Ze mogen zijn reis van 500 jaar geleden opnieuw maken. Met een schip naar India! Maar dat is niks voor Geronimo. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Geromino wordt door zijn muizen familie meegelokt op een vakantie in Portugal. De ware reden hoort hij tijdens de reis. Hij is eregast op een feest ter ere van Vasco da Gama, een ontdekkingsreiziger die vanuit Lissabon India heeft ontdekt. Dezelfde tocht moet Geromino doen als kapitein van het schip, omdat hij afstamt van deze man. Maar Geromino is zijn tegenpool. Als dat maar goed komt. Vijfde onafhankelijk te lezen deel van de Groene Reeks over Geromino Stilton. Vlot leesbaar in de overbekende Geromino-stijl vol gekleurde en wisselende lettertypes. Overvolle schreeuwerige bladspiegel met veel illustraties, die de tekst perfect ondersteunen. Goede uitleg van moeilijke woorden en gezegdes onder aan de bladzijde, aangegeven met een *. Veel goed leesbare informatie over Lissabon, de ontdekkingsreis en Portugese gebruiken. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789085923404 | 117 pagina's

Titel Muis overboord!
Auteur Geronimo Stilton
Secundaire auteur Danilo Loizedda ; Christian Aliprandi ; Loes Randazzo ; Elisabetta Dami
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : De Wakkere Muis, [2016]
Overige gegevens 117 pagina's - gekleurde illustraties, kaarten - 20 cm
Annotatie Uitgave is gebaseerd op een idee van Elisabetta Dami - Vertaling van: Allarme... Topo in mare! - Segrate : Edizioni Piemme S.p.A., (c)2014. - (Tenebrosa Tenebrax)
ISBN 9789085923404
PPN 400902745
Genre zeeverhaal
Thematrefwoord Reizen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Groene reeks
Boek

Groene reeks (2015-...)

vol. dl. 5
Uitgeleend
Geronimo Stilton