De zwemmer
Boek

De zwemmer (2016)/ Joakim Zander, vertaald [uit het Zweeds] door Angélique de Kroon

Wanneer gevoelige geheime informatie per ongeluk in handen van een Zweedse vrouw komt, is de CIA bereid tot het uiterste te gaan om die informatie te bemachtigen.

Recensie

Klara Walldeen werkt in Brussel als politiek adviseur. Door een onverwacht contact met een ex-vriend komt zij in het bezit van zeer geheime informatie over de handelwijze van de Amerikanen in Afghanistan. De CIA doet alle moeite om de informatie in bezit te krijgen, en deinst daarbij niet terug voor het gebruik van geweld. Klara moet vluchten, maar wordt steeds weer opgespoord door de CIA. Via een list slaagt zij erin haar leven te redden, ook al is dat ten koste gegaan van de levens van vele anderen. De schrijver is afkomstig uit Zweden, waar ook een groot deel van het verhaal plaatsvindt. De sfeer is ingehouden koel. De personen komen uitstekend uit de verf als echte mensen, met hun goede en slechte kanten. De afloop is bevredigend, maar niet voorspelbaar. De dialogen en acties volgen elkaar in hoog tempo op, waardoor de spanning wordt opgevoerd tot een spannend einde. Liefhebbers van Scandinavische thrillers zullen ook dit debuutboek slechts met moeite kunnen wegleggen.

Specificaties

Nederlands | 9789023496533 | 397 pagina's

Titel De zwemmer
Auteur Joakim Zander
Secundaire auteur Angélique de Kroon
Type materiaal Boek
Editie Derde druk;
Uitgave Amsterdam : Cargo, 2016
Overige gegevens 397 pagina's - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Amsterdam : Cargo, De Bezige Bij, 2014 - Vertaling van: Simmaren. - Stockholm : Wahlström & Widstrand, (c)2013
ISBN 9789023496533
PPN 394318803
Genre thriller
Taal Nederlands