Internet is niet het antwoord
Boek

Internet is niet het antwoord (2015)/ Andrew Keen, vertaling [uit het Engels]: Theo van der Ster

Door middel van analyse van de geschiedenis van het internet laat de auteur zien dat het internet een negatief effect heeft op onze cultuur, economie en maatschappij.

Aanwezigheid

Recensie

Nieuwste boek van de bekende internetcriticus Andrew Keen. Die toont hierin de rotte plekken van de technologische wereld en wijst op de negatieve effecten van internet op onze economie, psychologie en cultuur. Zijn messcherpe betoog - dat behalve op uitgebreid eigen onderzoek is gebaseerd op werk van academici en journalisten - laat zien hoe we ervoor kunnen zorgen dat de keuzes die we maken, beïnvloed door internet, niet meer leiden tot gevaarlijke en vooral onvoorziene gevolgen. Volgens Keen moeten we op overheidsniveau controle krijgen over internet en verstandige beperkingen opleggen. Het boek is een wake up call, al is het de vraag of Keen op sommige punten niet doorschiet. Tegelijk beschrijft hij op heldere wijze de geschiedenis van internet, vanaf het ontstaan via de opkomst van big data-bedrijven naar de dominerende trend vooral geld te willen verdienen aan elke menselijke activiteit. Uitvoering: traditionele lay-out, geen illustraties, met eindnoten. Actueel boek, goed voor een flinke lezerskring.

Specificaties

Nederlands | 9789401604604 | 320 pagina's

Titel Internet is niet het antwoord
Auteur Andrew Keen
Secundaire auteur Theo van der Ster
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Xander, 2015
Overige gegevens 320 pagina's - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: The internet is not the answer. - New York : Atlantic Monthly Press, (c)2015
ISBN 9789401604604
PPN 393859304
Rubriekscode 528.51
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Internet; Kritiek
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Internet