Kwak! Kwak!
Boek

Kwak! Kwak! ([2015])/ Sebastien Braun, vertaling [uit het Engels]: J.H. Gever

Achter grote flappen zitten dieren verstopt die in de sloot en de tuin leven. Weet jij welke dieren het zijn en wat voor geluid ze maken? Vierkant hardkartonnen prentenboek met illustraties in heldere kleuren en flappen. Vanaf ca. 1 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Stevig, hardkartonnen vierkant prentenboek met twee afgeronde hoeken over dieren die in de tuin en in de sloot leven. Per tekening is een dier verstopt achter een grote flap, bedrukt met een afbeelding passend bij de omgeving waarin dat dier zich bevindt. Op de tegenoverliggende pagina staat een vraag gedrukt, waarin verwezen wordt naar deze omgeving, bv. onder het blad, achter de steen of tussen de klaprozen. De over dubbele pagina's afgedrukte, aantrekkelijke prenten zijn contourloze, duidelijke tekeningen in heldere, frisse kleuren. De dieren zitten verscholen achter stevig uitgevoerde flappen, uitgesneden in de vorm van hun schuilplaats, waarbij telkens een heel klein stukje van het verstopte dier te zien is. Achter de laatste flap zit een veldmuis, maar die is zelf ook gedrukt op een flap, die vervolgens een holletje met babymuisjes verbergt en daamee het hoogtepunt vormt van het simpele gegeven. Achter de flappen staat naast de naam van het dier, ook het geluid dat ze maken. Zo is er aan dit ogenschijnlijk simpele verhaal voor een dreumes en peuter een hoop plezier te beleven. In dezelfde uitvoering verscheen in de serie 'Hoe doet dit dier' ook 'Oehoe! Oehoe!' en 'Arf! Arf!'* en eerder nog vier delen. Vanaf ca. 1 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025760694

Titel Kwak! Kwak!
Auteur Sebastien Braun
Secundaire auteur J.H. Gever
Type materiaal Boek
Uitgave [Haarlem] : Gottmer, [2015]
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 19 cm
Annotatie Colofon vermeldt: illustraties Seb Braun. - Omslagtitel - Vertaling van: Quack! Quack!. - London : Nosy Crow Ltd, (c)2015. - (Can you say it too?)
ISBN 9789025760694
PPN 387662901
Genre Boekstart - dierenleven
Thematrefwoord Dieren ; Geluiden ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Hoe doet dit dier?
Boek

Hoe doet dit dier? met grote stevige flappen (2014-...)

vol.
Uitgeleend
Sebastien Braun