Virgin Mountain
DVD

Virgin Mountain ([2016])/ directed by Dagur Kári

Een volwassen man die nog altijd bij zijn moeder inwoont ondergaat een verandering door zijn vriendschap met twee vrouwen.

Recensie

IJslandse filmhuisfilm (2015) over Fúsi, een volwassen corpulente goedzak van 43 die nog altijd bij zijn moeder woont. Hij speelt met zijn legerfiguurtjes, op het werk bij het vliegveld wordt hij gepest, een keer in de week eet hij in hetzelfde restaurant dezelfde maaltijd in z'n eentje. Zijn ritme en het negeren van zijn eigen leven worden doorbroken door twee vrouwen, een jong buurmeisje dat hem een spiegel voorhoudt en de levenslustige Sjöfn die hij ontmoet bij het line-dancen en waar hij warme gevoelens voor ontwikkelt. 'Het tragikomische Virgin Mountain volgt de genre-conventies op de voet (...) Elke scène geeft zijn toedracht bijvoorbeeld al vroeg prijs. Doordat het emotioneel palet volop wordt benut, werkt Virgen Mountain evenwel genoeg in op de emoties om onder de streep toch tevreden te stellen', schrijft Wouter Los (Cinemagazine.nl 18-11-'15) en geeft 3 sterren. 'Een meer dan welkom verhaal in een maatschappij waarin mensen doorgaans worden beoordeeld op hun uiterlijk. Wat is het toch een heerlijk cliché en Fúsi is de belichaming ervan: de ware schoonheid zit van binnen' zegt Annet de Jong (Telegraaf 19-11-'15) en geeft 4 sterren.

Specificaties

Ijslands

Titel Virgin Mountain
Uniforme titel Fúsi
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Dagur Kári ; Gunnar Jónsson ; Ilmur Kristjánsdóttir
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : September Film, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (94 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Gunnar Jónsson, Ilmur Kristjánsdóttir, Sigurjón Kjartansson, Margrét Helga Jóhannsdóttir. - IJslands gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: IJsland, 2015 - Oorspronkelijke titel: Fúsi
PPN 400337363
Taal Ijslands