Aan de waterkant
Grote Letter Boek

Aan de waterkant ([2016])/ Sara Gruen, vertaald [uit het Engels] door Karin Pijl en Lidy Pol

De avontuurlijke tocht van Hank en zijn vrouw Maddie vanuit Philadelphia naar Schotland begin 1945, toen Europa nog in oorlog was, om te bewijzen dat het monster van Loch Ness bestaat, verloopt anders dan verwacht.

Recensie

Na een vervelend voorval besluiten Ellis en zijn goede vriend Hank tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog te bewijzen dat het monster van Loch Ness bestaat. Ze gaan met Maddie, de zenuwzwakke vrouw van Ellis, naar Schotland en komen in een afgelegen herberg terecht. Terwijl Ellis en Hank weg zijn, blijkt Maddie helemaal niet zo zwak te zijn als Ellis doet voorkomen. Ze sluit vriendschap met vrouwen die in de herberg werken en ontdekt de ware aard van haar man. In deze roman verandert een jonge, zwakke vrouw, die haar hele leven kritiek heeft gehad, in een doortastende onafhankelijke persoon. De eerste helft van het verhaal gaat vooral over de afhankelijkheid van Maddie, waardoor zij niet bepaald sympathiek overkomt. De tweede helft beschrijft heel realistisch het leven tijdens de Tweede Wereldoorlog, met alle beperkingen zoals voedselgebrek, en de verandering van de hoofdpersoon. Het verhaal heeft een verrassend en bevredigend einde. De personages zijn deels realistisch, deel karikaturen, zoals de man van Maddie. Een spannend liefdesverhaal. De Canadees-Amerikaanse auteur schreef eerder de verfilmde bestseller 'Water for elephants' ('Water voor de olifanten').

Specificaties

Nederlands | 9789046312285 | 520 pagina's

Titel Aan de waterkant
Auteur Sara Gruen
Secundaire auteur Karin Pijl
Type materiaal Grote Letter Boek
Uitgave Zoetermeer : Uitgeverij XL, [2016]
Overige gegevens 520 pagina's - 23 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : Q, 2015 - Met grote letters gedrukt - Vertaling van: At the water's edge. - New York : Spiegel & Grau, (c)2015
ISBN 9789046312285
PPN 40021878X
Genre romantische verhalen
Taal Nederlands