Magiër
Boek

Magiër (2015)/ Wilbur Smith

Na de sluipmoord op zijn vader herovert de zoon van de Egyptische farao met hulp van een magiër de dubbelkroon op twee overweldigers.

Aanwezigheid

Recensie

De Egyptenaar Taita heeft zich na de dood van zijn geliefde koningin Lostris teruggetrokken in de woestijn en zich tot een groot magiër ontwikkeld. Als hij al een oud man is, wordt hij leermeester en behoeder van Nefer, kleinzoon van koningin Lostris en wettige troonopvolger van Opper-Egypte, wiens leven gevaar loopt door de intriges van de 'valse' farao Naja. Taita en Nefer raken verwikkeld in een bloedige machtsstrijd om de troon. Zij trotseren legers, moordenaars, kwaadaardige magiërs en Nefers eigen zuster en Taita weet zowel Nefer als diens geliefde Mintaka, dochter van de omgekomen koning Apepi van Neder-Egypte, te beschermen met zijn occulte en magische krachten. Meeslepende en kleurrijke, goed gedocumenteerde roman over de Egyptische Oudheid met veel actie, drama, geweld en romantiek.

Specificaties

Nederlands | 9789401603409 | 528 pagina's

Titel Magiër
Auteur Wilbur Smith
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Xander, 2015
Overige gegevens 528 pagina's - 24 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : De Boekerij, 2001 - Vertaling van: Warlock. - London : Macmillan, 2001
ISBN 9789401603409
PPN 376083611
Genre historische roman - avonturenroman
Thematrefwoord Egyptische Oudheid
Taal Nederlands