Handboek critical alignment yoga
Boek

Handboek critical alignment yoga (2016)/ Gert van Leeuwen, ontwerp en illustraties binnenwerk: Zander Dekker ; foto's binnenwerk: Klaas Fopma

Verbinding van yoga met medisch denken, meditatie en psychologie in de methode 'Critical alignment', dat staat voor verbondenheid van alle lichaamsdelen.

Aanwezigheid

Recensie

Yoga betekent eenwording. Het is een systematische methode en leer, behorend tot een van de zes bekende stelsels van de Indiase filosofie, gericht op een optimale geestelijke en lichamelijke gezondheid. Een van de uitgangspunten wordt gevormd door het achtvoudige pad van de filosoof Patanjali, dat onder meer bestaat uit houdingen (asana's) en energiebeheersing (pranayama). De auteur en yogadocent ontwikkelde, uitgaande van Patanjali, critical alignment, dat een aparte plaats inneemt in de moderne asanatradities en yoga verbindt met medisch denken, meditatie en psychologie. Critical alignment staat voor verbondenheid van alle lichaamsdelen. Bewuste aandacht voor de mobiliteit van de wervelkolom en het loslaten van spanningen door de werking van pranayama en asana's leiden naar transformatie van lichaam en geest. Het kloeke werkboek bevat, naast 800 instructieve tekeningen en 120 foto's van de asana's, onder meer lesschema's en uitgebreide beschrijvingen van de asana's. Met overzichtelijke lay-out. De auteur is erin geslaagd om met zijn denkbeelden een brug te slaan naar de hoofdlijnen van yoga. Met index. Standaardwerk voor gevorderden en yogaleraren.

Specificaties

Nederlands | 9789401302586 | 432 pagina's

Titel Handboek critical alignment yoga
Uniforme titel Critical alignment yoga
Auteur Gert van Leeuwen
Secundaire auteur Zander Dekker ; Klaas Fopma
Type materiaal Boek
Editie Derde druk;
Uitgave [Haarlem] : Altamira, 2016
Overige gegevens 432 pagina's - illustraties - 30 cm
Annotatie Met index - Oorspronkelijke titel: Yoga : critical alignment. - Haarlem : Altamira-Becht, 2009
ISBN 9789401302586
PPN 393996433
Rubriekscode 158.27
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Yogaoefeningen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Yogaoefeningen