In Gods hand
Boek

In Gods hand ([2016])/ Desmond Tutu, vertaling [uit het Engels]: Linda Jansen

De Zuid-Afrikaanse aartsbisschop ontvouwt zijn mede op eigen ervaringen gebaseerde theologische inzichten over onder meer de zorg voor de aarde en voor de medemens.

Recensie

Dit door Linda Jansen uit het Engels vertaalde boek is oorspronkelijk bedoeld om te worden gelezen tijdens de vastentijd. Het is geschreven door de vermaarde Zuid-Afrikaanse, Anglicaanse aartsbisschop Desmond Tutu. Hij ontvouwt hierin zijn persoonlijke theologie. Zijn visie op de kern van het christelijk geloof is op het eerste oog zeer traditiegetrouw. Voor de goede verstaander is zij echter gestoeld op een reeks van persoonlijke ervaringen die de bisschop gedurende zijn leven hebben gevormd. In dat opzicht is het de lezer aan te raden het tweede deel van het boek, het interview met de bisschop, als eerste te lezen. In dit persoonlijke gesprek met Tutu wordt duidelijk dat de theologie die in het eerste deel van het boek uiteengezet wordt, wordt gevoed door zijn niet aflatende hoop op God. Dat eerste deel telt zes korte hoofdstukken, waarin Tutu hamert op Gods liefde voor de mens en de lezer oproept om te delen in de hoop en hem en haar aanspoort tot hoognodige zorg voor de planeet en voor elkaar. Voor een breed met het christelijk geloof vertrouwd publiek.

Specificaties

Nederlands | 9789043525848 | 127 pagina's

Titel In Gods hand
Auteur Desmond Tutu
Secundaire auteur Linda Jansen
Type materiaal Boek
Uitgave [Utrecht] : Uitgeverij Kok, [2016]
Overige gegevens 127 pagina's - 20 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: Mens zijn in het licht van God - Vertaling van: In God's hands. - London : Bloomsbury Publishing, (c)2014
ISBN 9789043525848
PPN 39412264X
Rubriekscode 245.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vastenoverdenkingen
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Vastenoverdenkingen