Basisgids mossen
Boek

Basisgids mossen kennismaking met de algemene mossen van Nederland ([2015])/ Klaas van Dort, Bas van Gennip & Deirdre de Bruyn; redactie Jeannette van Leeuwen, Second Opinion

Determinatiegids met informatie in woord en beeld voor het op naam brengen van zo'n 190 in Nederland algemeen voorkomende mossoorten.

Aanwezigheid

Recensie

Mossen zijn primitieve sporenplanten en kunnen gerekend worden tot de eenvoudigste en oudste landplanten. Zij hebben geen wortelstelsel en moeten een symbiose aangaan om te kunnen overleven. Op allerlei substraten zijn mossen te vinden, het meest op steen en hout. Deze gids is ingedeeld in drie hoofdgroepen: blad-, lever- en hauwmossen. Aan de hand van determinatiesleutels moet het mogelijk zijn zo'n 190 algemeen in Nederland voorkomende soorten op naam te brengen. Voor sommige soorten is echter meer epifytische kennis noodzakelijk. Ter ondersteuning van de determinatie zijn van alle soorten kleurenfoto's opgenomen, die een beeld geven van de morfologische kenmerken. Daarnaast wordt informatie gegeven over biotopen, substraten en de plaats die mossen innemen in het ecosysteem. Interessant zijn de levenscycli en biologische aspecten van de mossen, zoals beschreven in deze gids. Mossen zijn milieu-indicatoren, en zeer belangrijk voor natuurwetenschappelijk onderzoek. Deze uitgave is voorzien van een index op Nederlandse en Latijnse namen. Een literatuuroverzicht ontbreekt.

Specificaties

Nederlands | 9789050115582 | 168 pagina's

Titel Basisgids mossen : kennismaking met de algemene mossen van Nederland
Auteur Klaas van Dort
Secundaire auteur Bas van Gennip ; Deirdre de Bruyn ; Jeannette van Leeuwen
Type materiaal Boek
Uitgave Zeist : KNNV Uitgeverij, [2015]
Overige gegevens 168 pagina's - foto's - 24 cm
Annotatie Met register
ISBN 9789050115582
PPN 394950844
Rubriekscode 587.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Mossen; Nederland; Determineren
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Mossen