The good dinosaur
Boek

The good dinosaur groot verhalenboek ([2015])

Het dinosaurusjong Arlo is verdwaalt. Samen met Spot, een jong mensenkind, gaat hij op zoek naar zijn huis. Een spannende tocht door de wildernis volgt. Vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

Arlo is een schuw, angstig dinosaurusjong. Wanneer hij tijdens een stormachtige nacht naar buiten gaat met zijn vader, verdrinkt zijn vader in de woelige rivier. Arlo kan de weg naar zijn moeder en broers niet meer terugvinden. Al snel ontmoet hij een jong mensenkind, Spot. Arlo en Spot worden dikke vrienden. Samen trekken ze door de wildernis waar veel andere dinosauriërs wonen. Zal Arlo zijn angsten overwinnen en zijn familie weer vinden? Een avontuurlijk, maar ook vertederend verhaal over bang zijn, ontdekken en vriendschap. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige film*. De verschillende gebeurtenissen volgen elkaar snel op. Soms maakt het verhaal wel hele snelle, grote sprongen. Per twee pagina's zijn er circa acht regels tekst. Het woordgebruik is toegankelijk. Belangrijke zinnen zijn vet en iets groter afgedrukt. De levendige, herkenbare illustraties beslaan twee pagina's. Ze zijn vol en helder van kleur en zullen bij veel kinderen in de smaak vallen. Een leuk, speels prentenboek voor jonge dino-liefhebbers en kinderen die de film hebben gezien. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044744606

Titel The good dinosaur : groot verhalenboek
Uniforme titel The good dinosaur vriendenboek Groot verhalenboek
Instelling /Disney Enterprises ; /Pixar Animation Studio's
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2015]
Overige gegevens 60 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Boven de titel staat Disney · Pixar. - Colofon vermeldt: (c) 2015 Disney Enterprises, Inc. and Pixar Animation Studios. - Vertaald uit het Engels
ISBN 9789044744606
PPN 398252025
Thematrefwoord Dinosaurussen ; Verdwalen
Taal Nederlands