Het verjaardagspartijtje
Boek

Het verjaardagspartijtje ([2016])/ Helen Oxenbury, vertaling [uit het Duits]: Maeike de Wolff-Russchen

Een meisje (ik-figuur) koopt met haar moeder een cadeautje voor een verjaardagsfeestje. Moet ze dat mooie cadeau echt aan Tom geven? Gelukkig doen ze leuke spelletjes en krijgt ze een mooie ballon. Prentenboek met eenvoudige zachtgekleurde tekeningen. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Een meisje (ik-figuur) mag een cadeautje kopen voor Toms verjaardag. 's Middags krijgt ze van haar moeder nog een strik in het haar en gaat ze in haar mooie jurk naar het feestje. Daar worden spelletjes gedaan en taart gegeten. Met zichtbare moeite doet het meisje afstand van het cadeautje, dat door Tom vergeten wordt zodra de taart wordt binnengedragen. Als Tom bij het afscheid een ballon aan het meisje moet meegeven van zijn moeder, heeft hij daar op zijn beurt moeite mee. Een handig formaat prentenboek met een eenvoudig verhaal voor peuters en kleuters, dat goed aansluit bij de belevenissen van de doelgroep. Voor hen zijn dingen als het kopen van een cadeau, het geven ervan en spelletjes doen in groepsverband erg emotioneel. De eenvoudige illustraties zijn getekend in dunne lijnen en ingekleurd in zachte, natuurlijke tinten waterverf; de gezichtsuitdrukkingen zijn wat stijf. De tekst is vrij afstandelijk. Rustige, vrij klassiek aandoende heruitgave van een deel uit een serie educatieve peuterboeken* uit de jaren tachtig, van de schrijfster van het wereldberoemde prentenboek 'Wij gaan op berenjacht'. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789060388006

Titel Het verjaardagspartijtje
Auteur Helen Oxenbury
Secundaire auteur Maeike de Wolff-Russchen
Type materiaal Boek
Uitgave [Zeist] : Christofoor uitgeverij, [2016]
Overige gegevens 18 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave met vertaling van Martine Schaap: Haarlem : Gottmer, (c)1983. - (Eerste prentenboekjes) - Vertaling van: The birthday party. - London : Walker Books, (c)1983
ISBN 9789060388006
PPN 39886120X
Thematrefwoord Verjaardagen
Taal Nederlands