Het grote boek over dinosaurussen
Boek

Het grote boek over dinosaurussen ([2015])/ tekst: Gabi Neumayer, illustraties: Elisabetta Ferrero, Charlotte Wagner ; Nederlandse vertaling [uit het Duits]: Emmy Middelbeek-van der Ven

In 1822 ontdekte een onderzoeker botten van gigantische reptielen die we nu dinosaurussen noemen. Hoe en wanneer leefden ze en waarom zijn ze verdwenen? Met veel kleurenillustraties en kleine stripjes. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 18/10/2024
    8-14 jaar - 2e verd. - Liefde en Leven - Dieren DINOSAURUSSEN NEUM

Recensie

In 1822 ontdekte een onderzoeker botten die afkomstig bleken te zijn van gigantische reptielen. Ze werden enige tijd later dinosaurussen genoemd, oftewel verschrikkelijke hagedissen. Ze leefden in de tijdperken Trias, Jura en Krijt. Waarschijnlijk zijn ze van de aardbodem verdwenen door de inslag van een enorme meteoriet. Welke soorten dinosaurussen kennen we inmiddels? Zijn vogels afstammelingen? Welke saurussen konden vliegen en welke leefden in zee? Hoe komen we steeds meer over deze dieren te weten? In dit handige boek staat alles in duidelijke taal op een rij, met weetjes, kleine strips, vragen en leuke illustraties. Achterin staat een register. Alweer een boek over dinosaurussen. Er zijn er al zoveel. Wat maakt dit boek anders dan de rest? Vooral de goede indeling en de heldere taal, met weinig moeilijke woorden. De teksten zijn niet te lang en de afbeeldingen zijn prettig om naar te kijken. Prima boek dus voor kinderen vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044743234 | 75 pagina's

Titel Het grote boek over dinosaurussen
Uniforme titel Dinosaurussen
Auteur Gabi Neumayer
Secundaire auteur Elisabetta Ferrero ; Charlotte Wagner ; Emmy Middelbeek-van der Ven
Type materiaal Boek
Uitgave [Aartselaar] : Deltas, [2015]
Overige gegevens 75 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Expedition Wissen-Dinosaurier. - Ravensburger : Ravensburger Buchverlag Otto Maier GmbH, 2007 - Oorspronkelijke titel: Dinosaurussen. - 2011. - (Dat wil ik weten!)
ISBN 9789044743234
PPN 397232853
Rubriekscode 576
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dinosaurussen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dinosaurussen