Australië
Boek

Australië ([2015])/ Mary Colson, vertaling [uit het Engels]: Dorette Zwaans ; eindredactie: Corian Linnemans

Wat zijn de Flying Doctors? En wanneer bespelen de Aboriginals de didgeridoo? Kennismaking met Australie voor wat betreft de geschiedenis, bestuur, landschappen, cultuur en dieren. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Via de serie 'Land in zicht'* maken kinderen kennis met allerlei landen over de hele wereld. In dit deel over Australië wordt na een korte algemene kennismaking ingegaan op o.a. de geschiedenis (Aboriginals, goudkoorts), de regio's en hun rijkdommen, de natuur (veel gevaarlijke en giftige diersoorten), de infrastructuur (Flying Doctors) en de cultuur (didgeridoo, surfen). Tot slot is er een overzicht van feiten en jaartallen. Het betreffende thema wordt aangegeven door pictogrammen en een gekleurde balk boven aan de bladzijden. De informatie staat in overzichtelijke tekstblokken met tussenkopjes. Vetgedrukte woorden als epidemie, etnische groep, kolonie worden uitgelegd in de woordenlijst achterin. Kleurenfoto's, grafiekjes, landkaarten en gekleurde kaders met bijzondere feiten verduidelijken en verlevendigen de informatie. Een globale landkaart kunnen kinderen gebruiken voor een werkstuk. De oorspronkelijk Engelstalige uitgave uit 2012 is vertaald in vlot, maar soms pittig Nederlands; de inhoud is redelijk actueel. Een uitgebreid register wijst de weg en er zijn verwijzingen naar enkele boeken (van dezelfde uitgeverij), websites en een overzicht van bezienswaardigheden. Een goede eerste kennismaking met Australië voor kinderen van ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461752697 | 48 pagina's

Titel Australië
Auteur Mary Colson
Secundaire auteur Dorette Zwaans ; Corian Linnemans
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2015]
Overige gegevens 48 pagina's - gekleurde illustraties, kaarten - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Australia. - Capstone Global Library Limited, (c)2012. - (Countries around the world)
ISBN 9789461752697
PPN 395936047
Rubriekscode Australië 991
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Australië
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Australië

Relaties/Serie

Land in zicht
Boek

Land in zicht (2014-...)

vol.
Uitgeleend